Повдигнати и счупени плочки по „Графа“ 10 дни след откриването

1
106
Добави коментар

Снимка: Спаси София

Част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. „Славейков“ и при кръстовището с улица „Иван Шишман“ се надигна, а плочките са счупени, алармират от Спаси София. Още по време на церемонията по откриването на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ неправителствената организация е сигнализирала за дефекти именно на това място.

„Направен е крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредния провал по улицата. Именно за дефекти на това място сигнализирахме на церемонията по откриването, но тогава с цялата наглост на самозабравили се, присъстващите „големци“ отговориха, че понеже е безопасно, криви плочки няма да се пренареждат“, споделят от Спаси София.

От организацията определят ремонта като „очевиден срам“, който няма как да се скрие и настояват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Г-жо Фандъкова, най-малкото, което вие и назначената от вас общинска върхушка, дължите на хората е оставка. А ако бяхме случила се държава, компетентните органи отдавна щяха да са се заели да доказват безотговорното пилеене на обществени средства, а виновните да търпят последствия, подробно описани в Наказателния кодекс. Сигурни сме, че един ден и това ще се случи. Дотогава, не ни интересува пред коя медия ще се опитате да изперете имиджа си – щом обектите се разпадат една седмица след откриването, нещата са ясни“, коментират от Спаси София.

Припомняме, че по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта заяви, че строителят „Джи Пи Груп“ ще бъде глобен, но дефектите няма да бъдат ремонтирани, защото не пречели на цялостното движение. „Улицата няма да се разкопава отново заради няколко накриво наредени плочки“, коментира тогава столичният кмет.

По-късно Столична община наложи глоба от 109 хил. лв. на „Джи Пи Груп“ заради лошо качество и констатирани проблеми при ремонта. Гаранцията на ремонта на улица „Граф Игнатиев“ е 8 години, а той струваше на данъкоплатците над 24 млн. лв. без ДДС.