ASUS представя обновената си линия ROG гейминг лаптопи

1
147
Добави коментар
pixelmedia
pixelmedia

ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви цялостната актуализация на геймърските си лаптопи. Колекцията ROG Spring 2019 съчетава изцяло новите модели с осъвременени системи, за да балансира умело производителността, изисквана от геймърите, създателите на съдържание и активните потребители с повече удобство и по-лесна ежедневна употреба.

Линията се разделя по отношение на корпуса с мощни десктоп заместители, елегантни ултрапреносими компютри и еволюирал израз на по-традиционната форма на лаптопа, отговаряйки на изискванията за производителност и за по-пълноценна игра. Лаптопите от S-класа предлагат превъзходно изживяване, подходящо за професионалисти, докато дизайнът на M-нивото леко намалява, за да събере овациите на умелите потребители.

Новата серия G се фокусира върху основните неща, за да подобри достъпността и да привлече повече геймъри към марката. Специфичните модели за електронни спортове имат специални изисквания и се третират по различен начин, както и най-добрите настолни заместители, достъпни само с високопроизводителен хардуер под капака. Независимо от кутията или целевата аудитория, геймърските лаптопи на ROG се ръководят от философията на интелигентното охлаждане, съчетаваща правилния термичен хардуер с интелигентния софтуер, за да се осигури оптимална производителност и акустика за случващото се в момента.

Запознайте се с ROG Mothership: бъдещата замяна на настолните компютри

Обикновените решетки ограничават охлаждането и се заключват в неподвижна позиция, за да отговарят на форм фактора, подходящ за седене в скута. Това е добър компромис за много лаптопи, но заместителите на настолните компютри са прекалено тежки, за да седят удобно, така че ROG преосмисли формата за подобряване на преживяването. Вместо да лежи на бюрото, ROG Mothership стои изправен, за да даде на охладителната система неограничен достъп до въздушния поток отзад. Клавиатурата се разделя и сгъва за максимална гъвкавост, като дава свободата да бъде позиционирана за перфектната стойка и да се свърже с кабел или безжично. Отделянето на клавиатурата разкрива ред от четири високоговорители, насочени директно към потребителя, създаващи ефективна звукова лента под екрана.

Подобреният въздушен поток поради изправената конструкция позволява ROG да намали корпуса, без да жертва скоростта. На 29.9mm, ROG Mothership е изненадващо тънък за мощността, която предоставя. Част от заслугата се дължи на CNC-обработеното тяло, което се прецизира с точност за перфектно прилягане. Отнема почти 20 часа, за да се издълбаят всички части от твърди алуминиеви блокове, което води до прорязани линии и точно оформени части, които отразяват грижата и вниманието към детайлите по време на производствения процес.

ROG Mothership има възможности за визуализация, както за заклетите геймъри, така и за създателите на сериозно съдържание. Свръхбързият FHD панел се обновява при 144Hz с време за реакция от 3 ms, за да задоволи геймърите, които искат да изпитат истинска тройно-цифрова FPS бърза игра. Алтернативата 60Hz 4K UHD предлага най-добрия баланс за творчески занимания, с невероятна детайлност и пълно покритие на цветовото пространство Adobe RGB за широкообхватна цветна палитра.

G703

Докато ROG Mothership представя бъдещето, G703 отвежда настоящето в следващото поколение. Придържането към традиционния фактор на формата на лаптопа изисква по-силно охлаждане и по-дебел корпус, така че G703 използва по-големи радиатори и вентилатори, за да постигне същото охлаждащо действие като ROG Mothership.

Придържането към познатия дизайн придава различен вид гъвкавост. G703 може да застане в скута в краен случай, което за някои ще означава разликата между спазване и просрочване на краен срок, особено когато е на обекта или на път. Въпреки че се корени в традицията, G703 все още разполага с достатъчно технология и функции, за да се движи в предни позиции.

Пораснал и все пак тънък Zephyrus S GX701

С тънкия 18,7-мм корпус и супер-тесен скосен дизайн, Zephyrus S GX701 е най-компактният 17-инчов геймърски лаптоп. Той е достъпен с GeForce RTX ™ 2080 GPU, усилен до 1230MHz при 100W с ROG Boost, който надминава спецификациите на типичните ултрапреносими компютри.

Неговият PANTONE® валидиран екран е фабрично калибриран, за да гарантира точността на цветовете и разполага с честота на опресняване 144Hz и 3ms време за реакция от сиво към сиво. Изключителният GPU превключвател на ROG позволява на потребителите да превключват между режима на NVIDIA G-SYNC™ за по-добро игрално изживяване и режим Optimus за по-дълъг живот на батерията, докато по-голямата 76Wh батерия допълнително удължава времето за работа.

Специална версия на Zephyrus S GX701 се предлага и с HDR панел, който може да се похвали с над милиард цвята с пълно покритие на цветовото пространство BT.709. Той има по-висока яркост, по-добър контраст и локално затъмняване в 15 зони задно осветяване. HDR работи само в режим Optimus, така че няма GPU превключване, или NVIDIA G-SYNC на този модел, а игрите с висок динамичен диапазон са ограничени до тези, които поддържат оригиналния Windows API за HDR.

RGB подсветката се извършва с възможност за персонализиране на профилите за производителност и игра. Има вграден потенциометър за увеличаване на звука, разположен удобно в близост до лявата ръка, оборудван с яркост на фоновото осветление, която се променя автоматично, за да съответства на силата на звука. Вместо да прави компромис с основна уеб камера в рамката, ROG проектира много по-добро външно устройство, което улавя висококачествени 1080p кадри с шестдесет кадъра в секунда.

Zephyrus S GX701 е повече от игрален лаптоп: неговата гъвкавост се харесва на създатели на съдържание, разработчици и други професионалисти, които се нуждаят от мощна система, която могат да използват навсякъде.

Zephyrus S GX531 задава стандарта за тънкост

Вграждането на висококачествени игрални компоненти в ултратънък лаптоп е изключително трудно, особено когато се цели по-тънък корпус от всякога, но Zephyrus S GX531 се доставя с изключително компактно тяло, което е доказателство за инженерната сила на ROG. Тънкият профил е с дебелина само 15 мм и включва 15,6-инчов екран със супер-тесни рамки, вместени в по-малък габарит, така че лесно се побира в чантите, които обикновено се използват за по-малки лаптопи.

Zephyrus S намалява профила си, без да снижава спецификациите си. Иновативното охлаждане AAS е достатъчно ефективно, за да пренесе GeForce RTX 2080 до същата ROG Boost скорост като по-големия GX701. Има и избор между най-съвременни екрани в зависимост от това дали се предпочита по-бърза честота на опресняване от 240 Hz или по-висок динамичен обхват. По-малкият Zephyrus S GX531 е алтернатива по-скоро насочена към хора, които преди всичко предпочитат преносимостта.

Гъвкавостта е ръководеща при Zephyrus S GX502

Докато Zephyrus S GX701 и GX531 имат предна позиция на клавиатурата, която оставя повече място за охлаждане и намалява температурата на кожата, когато ръцете обикновено почиват, изцяло новият GX502 приема по-традиционно оформление, което работи по-добре в тесни помещения и в скута. Това е най-гъвкавият Zephyrus, приспособен да задоволи както заклетите геймъри, така и професионалните създатели на съдържание.

Подложката за ръцете скрива подсилващите елементи, които правят шасито по-твърдо, когато е най-необходимо. Процесът започва с разтопена магнезиева сплав и използва комбинация от отливка и обработка, за да се създаде здравата част, устойчива на огъването, което прави някои други ултратънки геймърски лаптопи да изглеждат нестабилни и евтини. Меката на допир боя добавя гладко покритие, което елминира пръстовите отпечатъци и добавя фин блясък.

Разширеното AAS охлаждане позволява на оборудвания с GeForce RTX 2070 модел да се подсили до 1540MHz при 115W с ROG Boost в Turbo режим, тактова честота и мощност, обикновено запазени за пълно-размерните лаптопи. Zephyrus S GX502 е в крак с по-големия Strix SCAR III и може да бъде оборудван с 240Hz/3ms панел. Екранът PANTONE Validated на класа Esports прави бързите стрелци изрядно гладки и кристално чисти, като същевременно гарантират точни цветове за създателите на съдържание. Изключителният GPU превключвател на ROG може да превключва между NVIDIA G-SYNC за по-добро игрално изживяване и Optimus за по-дълъг живот на батерията.

С дебелина от само 18,9 мм и тегло само 2,0 кг, машината е изключително преносима за нещо толкова мощно. Въпреки компактния корпус, в него има място за двойни M.2 SSD, които могат да бъдат конфигурирани в масив RAID 0, който максимизира производителността. Актуализираният звук използва ESS SABRE DAC, което намалява шума и изкривяванията в изхода за слушалки, като предоставя висококачествен звук с по-широк динамичен обхват. Безжичната връзка от клас гигабит, обхващащ RangeBoost, е снабден с гигабитов Ethernet жак за избор между удобство за безжична и кабелна работа.

Запълване на средата със Zephyrus M GU502

Подобно на Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 има избор между екран PANTONE Validated 144Hz и 240Hz с 3ms време за реакция. Поддръжката за зареждане с USB-C остава в комбинация с технологията NVIDIA Optimus, което помага на лаптопа да издържи по-дълго, когато е далеч от източник на захранване. При вътрешно тестване, батерията 76Wh предоставя работно време от 8 часа[i] с едно зареждане.

С графичните процесори GeForce RTX 2060 има достатъчно графична мощност, за да поддържа трицифрената честота на кадрите в популярните игри. Чипът не изисква AAS да остане хладен; дори и без него, мощните вентилатори и четворни радиатори на термичния модул са достатъчно ефективни, за да поддържат GPU до 1435MHz при 90W с ROG Boost в Turbo режим.

Въпреки че не разполага с разширяващ се вентилатор, корпусът е почти идентичен с този на GX502. Същата структурно подсилена магнезиева сплав, завършена с мека повърхност, добавяща определен оттенък на класа, за да помогне на Zephyrus M да се вмеси навсякъде. Aura Sync подсветката на клавиатурата може да бъде персонализирана и опционална за всеки бутон [ii] и позволява персонализирани оформления, които определят критични бутони за игри и работни потоци. Останалата част от спецификацията отговаря на Zephyrus S почти стъпка по стъпка с ESS SABRE DAC, поддръжка на двойни NVMe SSD в RAID 0 и пълен капацитет за свързване, който включва двойни екрани, плюс достатъчно USB портове за свързване на мишка, геймпад, и външно записващо устройство.

Внимателно подбраните функции и компоненти поставят Zephyrus M в изключително положение спрямо алтернативите от висок клас, без да се отчита добрата цена.

GeForce и Ryzen се срещат в Zephyrus G GA502

Zephyrus G GA502 свежда ултратънките геймърски компютри до по-достъпни цени, но без компромис с производителността, чрез комбинацията на графиката GeForce с процесор AMD Ryzen®.

GeForce GTX 1660 Ti GPU е с усилена честота до 1335MHz при 60W с ROG Boost. Той осигурява солидни скорости на кадрите с надеждна гладкост на изображението, достигайки територия с висока скорост на опресняване на опционния 120Hz екран. Към това е добавено мобилното APU на Ryzen 7, четириядрено и с осем лъча, които да улесняват ежедневната работа. Той е също и енергийно ефективен, удължавайки живота на батерията до седем часа.

Двойните външни екрани се поддържат чрез HDMI 2.0b и DisplayPort през USB-C и HDMI, така че потребителите могат да свържат 4K UHD десктоп монитор и голям телевизионен екран у дома и лесно да се свързват към проектори на работа или в училище. Мощната USB връзка поддържа важните устройства свързани, докато Wi-Fi 5 (802.11ac) и гигабитовия Ethernet осигуряват гъвкави мрежови възможности.

Въпреки игровата си основа, чистите линии и бялата подсветка на клавиатурата придават на Zephyrus G ненадминат външен вид, който работи добре на LAN партита, или в обикновени условия като класни стаи или кафенета.

Strix разделя разликата в стандартните размери

Най-новите лаптопи от серията Strix се предлагат в 15,6-инчови (G531) и 17,3-инчови (G731) размери с ултра-тесни рамки, които правят общите габарити по-компактни. Тези средно големи модели са налични във версии SCAR III и Hero III, оптимизирани специално за електронните спортове, заедно с достъпни Strix G конфигурации, които се фокусират върху основните функции на игрите.

Вдъхновен от сътрудничеството с Групата BMW Designworks, за да си представим бъдещето на геймърските лаптопи, новата серия Strix впечатлява с повдигнатите си ръбове, продължаващи по дължината на лаптопа и по платформата. Ножичните панти са леко изнесени напред, за да направят повече място за допълнителната вентилация в 3D поточната зона отзад, а асиметричен прорез под дисплея избягва намеса в заобикалящия въздушен поток. Пантите изчезват в рамката на лаптопа в затворено положение, намалявайки експозицията, която може да доведе до счупване.

Персонализираният стил, осигурен от Aura Sync осветлението, се простира към околната среда с допълнителна светлинна лента, обгръщаща предната и страничната част на корпуса. Той хвърля персонализираща светлина върху плоскостта отдолу, позволявайки да се постави осветен акцент, който съответства на всяко настроение, от неонова вълна от пара, избледняваща до нещо по-приглушено.

Обръщането на корпуса разкрива стандартните Phillips винтове, които не изискват специални инструменти за отстраняване. Всички те са достъпни и заедно с по-малките кукички под капака правят по-лесно отделянето на долния панел и достъпа до вътрешността. Отварянето на корпуса открива двойни SO-DIMM слотове с поддръжка на до 32 GB оперативна памет, както и M.2 и 2.5-инчови дискови устройства с много гъвкавост за различни спецификации на съхранението.

Изберете вашия шампион по електронен спорт: Strix SCAR III или Hero III

Strix SCAR III отразява вдъхновението на стрелеца с мотив от барутно сиво и шарка на въглеродни вълни в интериора, докато Hero III е изцяло черен, прекъснат от загадъчен кибер текст, преминаващ през опората за ръцете. И двата модела разделят контрастните повърхности с метални капаци, които придават превъзходно усещане.

Сътрудничеството с Група BMW Designworks по концепцията Face Off също вдъхновява преобразяващия характер на новия ключ на ROG, който се слива елегантно с корпуса и предлага по-персонализирана връзка към лаптопа. Това устройство с поддръжка на NFC действа като физически ключ; докингът може да промени системното осветление и други настройки въз основа на профилите на Armory Crate и да предостави достъп до таен Shadow Drive, който крие и криптира важни файлове.

Работата с професионални отбори по електронен спорт и топ турнири дава представа за нуждите на професионалните играчи, които все повече изискват екрани от 240Hz. Екранът с висока честота на опресняване, наличен при SCAR III, осигурява конкурентно предимство при игра на високо ниво, особено в динамични FPS игри. Алтернативата от 144Hz е все още невероятно бърза; времето за реакция от 3ms сиво към сиво отговаря на 240Hz панела и създава особено ясна картина при движение, с минимално размазване или отблясъци.

ROG Boost извежда GPU до 1440MHz при 115W, което помага да се поддържат високите честоти на кадрите, необходими за насищането на екрана. Опциите на процесора се увеличават до Core i9-9880H, чийто осем-ядрен дизайн добавя многозадачност, която може да помогне при игри и стрийминг на една и съща машина, заедно с по-сериозна работа като редактиране на видео и 3D рендеринг.

Съсредоточете се върху същественото с Strix G

Strix G осигурява достъпна основа, която е есенцията на важните елементи на основния опит на ROG. Неговият нископрофилен дизайн се вписва в непринудена среда като класни стаи и кафенета, както и в LAN партита по-късно вечерта.

Серията GeForce GTX 16 притежава подходящото съотношение цена-производителност, за да се побере в профила на Strix G, допълнен с подобрен видео енкодер, който дава възможност за гладко и висококачествено заснемане на стримери. Strix G може да бъде конфигуриран с процесор Intel Core i7‑9750H с шест ядра и 12 лъча, както и GeForce GTX 2070 GPU и 144Hz екран.

Той е наличен с до 4 зони Aura Sync осветление за клавиатурата, и се предлага със същото страхотно охлаждане на Strix и всички основни параметри, включително RangeBoost за гигабитова безжична връзка, HDMI 2.0b изход за 4K монитори и телевизори, както и поддръжка за G-SYNC монитори чрез DisplayPort през USB-C на модели с графика GeForce RTX.

Съсредоточавайки се върху важни функции и компоненти, определящи преживяването при игрите, ROG Strix G предлага отлична стойност в универсален лаптоп, който може да се справи и с работата и училището между игралните сесии.