ReactInfo – полезни новини и статии от България и света

1
196
Добави коментар
kukurqk
kukurqk

Много интересно проучване, което касае както женските, така и всички мъжки парфюми, показва, че ароматите, които човек усети докато спи, влияят на сънищата му. Доста интересно, как едно ухание може да промени по някакъв начин съня ти, ами ето така.

Експериментът, който е бил направен, е включвал заспали хора, които са вдишали аромата на жасмин, роза, плодове и други цветя, както и да развалени продукти. Тоест, ползвали са се както приятни, така и лоши миризми.

Изследването се е провело в Германия и е първото такова правено някога, защото никой досега не е имал факти и данни, повдигащи въпроса влияят ли различните парфюми, закупени от дамска парфюмерия.

Резултатите били доста интересни. Лошите миризми дразнят носа, обонянието и самия човек. От това следва изпращането на недобри сигнали към мозъка и предизвикването на лоши сънища, кошмари, внезапно събуждане, стряскане, отрицателни мисли и емоции. Ако, обаче, помиришете нещо хубаво – плодове или свежи цветя, вече е научно доказано, че ще спите като бебе. Сънят ви ще бъде хубав, дълбок, приятен и спокоен. Всякакви красиви и положителни картини ще се появят под формата на сънища – нещо, от което всеки има нужда, за да си отпочине подобаващо.

Благодарение на извлечените данни, специалистите ще се опитат да създадат терапия срещу главоболие, безсъние и тревога. Още в древното минало, хората са пълнили възглавниците си с лавандула и рози. Считал се е, че те са помагали срещу неспокоен сън, както и на тези, които се нуждаели от дълбок и дълъг сън.

Освен в Германия, тенденцията при различите дамски и мъжки парфюми вече се разработва и потвърждава и от Корея и Англия. Учените от съответните държави също приемат и доказват факта, че цветните миризми имат хубаво и много приятно влияние върху съня и сънищата.
Е, изводът е един – помиришете нещо хубаво преди да заспите и ще сънувате само приятни неща.