Lidl откри още два магазина в София :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
200
Добави коментар

Германската верига Lidl откри още два свои магазина в София. С тях обектите на компанията стават 97 в цялата страна. На бившият пазар на Сточна гара се намира новият двуетажен магазин Lidl в София.

Вторият новооткрит магазин е на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

В унисон с устойчивите практики на веригата най-новият Lidl магазин на Сточна гара е построен с идея да отговори в максимална степен на изискванията и предпочитанията на потребителите. Обектът е проектиран на две нива, осигурявайки повече пространство и удобства в този гъсто населен градски район и е вторият от този тип в София след магазина в кв. Борово. На първото ниво има отворен паркинг за клиенти на магазина, както и входно преддверие с ескалатори и асансьор за клиенти за връзка с втория етаж.

На второто ниво се намира търговската зала с прилежащата към нея пекарна за хляб и хлебни изделия, административните и социални помещения и зоната за прием на стоки. Обектът разполага с търговска площ от близо 1500 кв. м. и с паркинг със 104 паркоместа.

Във връзка с откриването на новите магазини Лидл България планира и редица дейности по облагородяване на районите около обектите, за да може да осигури повече удобство и комфорт на потребителите, както в новоизградените обекти, така и по пътя до тях.

Плановете на компанията включват обособяване на парково пространство около кръговото кръстовище на Сточна гара с цветна аранжировка и пейки; реконструкция на близо 400 кв. м. общински тротоари, както и облагородяване на спортна площадка на ул. „Богдан“ чрез поставяне на нова настилка на игрището, подмяна на мрежи, огради, футболни врати, баскетболни кошове и цялостно изграждане на детска площадка на ул. „Цар Симеон“, предназначена за по-малки деца, с ударопоглъщаща настилка, катерушки, пейки и озеленяване.