Следвайте тези съвети при покупка на спалня с матрак

2
299
Добави коментар

Да избереш удобно легло може да се окаже голямо предизвикателство, предвид многообразието на пазара

Когато избираме спалня с матрак, изискванията ни трябва да бъдат покрити почти напълно, защото в противен случай скоро ще съжаляваме за придобивката си. Все пак сънят ни е основният фактор за възстановяване след натоварения ден. Компромисите не са желателни, още по-малко трябва да пестим на всяка цена.

Леглото се съобразява с големината на помещението, както и с желания от нас размер. Разположението му също е важно, там където сте предвидили да бъде поставено, за да решите и каква да бъде формата му. Нестандартните варианти са по-рядко търсени, но ако такива са потребностите на стаята ви, винаги може да задоволите очакванията си.

Ред е на матрака, който всъщност е по-труден за избор.

Ето какво да съблюдавате при покупката му:

Как си представяте комфорта

Не, няма да ви караме да пишете и да го умувате дълго, но все пак помислете добре – как по-точно си го представяте вие? Ако за един добрият матрак е твърд, за друг може да е пухкав. Формула няма, нито универсален матрак за всеки. Степента на твърдост е различна, затова преценете, тествайте и тогава инвестирайте в съответния модел. Разбира се, когато ще го ползвате двамата с партньора си, решението трябва да бъде взаимно.

Личните въпроси продължават, но целта е да се ориентирате в точния вид за вас. Спалня с матрак се купува с идеята да се ползва с години. Ето защо проучването си заслужава. Всеки от нас поддържа една от трите основни позиции за сън – по корем, наляво или надясно, по гръб. Тези нужди трябва да бъдат удовлетворени от матрака.

Спящите настрани е необходимо да запазят гръбнака и шията на една линия, да останат успоредни на пода. Бедрата и раменете потъват дотолкова, че да подкрепят стойката. Много подходящи в случая са матраците със средна степен на твърдост или с по-мек горен слой.

За хората, които спят по гръб, горната част на тялото и бедрата не бива да потъват прекалено. Идеалната опора тук се явява средният или по-твърдият матрак.

По корем се спи удобно, стига да не усещате болка или напрежение в гърба. Твърдият матрак може да го предотврати, по възможност нека да е с мемори пяна.

Съществуват пружинни, непружинни, хибридни, латексови, мемори и водни матраци. Всички те се отличават според материалите, които са използвани при производството им. Специалистите в магазините могат да ви разяснят разликите и да ви насочат към конкретен модел, препоръчителен именно за вас.