Какво и къде за децата през лятната ваканция /Част 2/

1
156
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаските деца и младежи няма да скучаят това лято. Младежкият културен център е подготвил различни събития, а част от школите ще работят и с летен график. Всеки един от месеците има свой акцент и определено ще разнообрази лятната ваканция на подрастващите.

От 18 до 24 юни в Младежкия културен център ще се проведат уъркшопове по африкански танци и перкусии. Участието в уъркшоповете по перкусии /Джембе/ и африкански танци се осъществява с предварително записване на: [email protected] или на тел.: 0898912545, във фейсбук група: Days of Africa in Burgas CLUB или на лично съобщение в събитиeто: Days of Africa in Burgas. Посещението им, заедно с двата дръм съркъла, се осъществява със заплащане на символична такса за участие за целия период на провеждане. Всички събрани средства ще бъдат използвани за реализацията на фестивалът на Африканската култура в Бургас, от които са част и самите уъркшопове.

Уъркшоп по K-POP танци е предназначен за всеки ентусиаст над 12 години през август по повод Международния ден на младежта /12 август/. Участниците, които ще се запишат, били те начинаещи или напреднали, ще бъдат обучавани от група Toxic, състав от български момчета, събрали се с една обща цел – а именно корейската поп музика и танци. С много работа и усилия, момчетата успяват да спечелят първо място сред другите танцови състави на състезанието “Go to Korea” със своя кавър на A.C.E – Callin’. За тези, които не знаят K-POP е съкращение на добиващата все по-голяма популярност в България корейска поп музика. Песните са ритмични и енергични, клиповете – цветни и забавни, а танците, с които почти всяка песен е придружена, са впечатляващи и вдъхновяващи. Повече информация за събитието ще намерите следващия месец на фейсбук страницата на Младежкия център.

Над 20 са и школите за обучение, които търсят своите летни възпитаници. За всички, които искат да осмислят своето свободно лятно време, школите по интереси в направленията танци, музика, изкуство, спорт, ще работят с летен график.