Авторът на бестселъри Ерик Уайнър гостува във „Флората“

1
202
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази вечер бургаската литературна публика ще има възможността да се срещне на живо с американския автор на бестселъри Ерик Уайнър. Той ще гостува във Флората от 19:00 часа, за да представи една от най-популярните си книги – “География на блаженството”, включена в списъка на бестселърите за всички времена на Ню Йорк Таймс, както и други две заглавия – “Човек търси Бог” и “География на гения”.

Уайнър е един от живите класици в литературата, създал своеобразен нов жанр на интелектуален пътепис, в който са включени само истински лица и исторически факти. Книгите му се радват на широка популярност по целия свят. Преведени са на над 30 езика, сред които и на български. Редица гимназии и университети вече са включили книгите му в своите учебни програми.

По специалност той е журналист. Работил е като кореспондент в повече от 30 държави. Носител е на редица награди за публицистика и е бил част от екипа, разследвал тютюневата индустрия в САЩ. Освен това Уайнър е и колумнист за редица популярни издания като BBC Travel,  Los Angeles Times, Washington Post, Foreign Policy, The New York Times Magazine и др. 

Освен срещата си с Ерик Уайнър бургаската публика ще има възможност да чуе за пръв път на живо и любимата му българска етно джаз група – “Outhentic” /Аутентик/ – младите български музиканти, които жънат успехи по света с модерния прочит на нашата народна музика.

Групата е сформирана през 2012 година, основана е от Живко Василев (кавал, пиано) и Райна Василева (вокал, перкусии). “Outhentic” представлява съчетание между думите: “out” и “authentic”, което преведено на български език означава “извън автентичното” и препратка към техния индивидуален стил.