Официално: Лудогорец взе защитник от Лига 1 – SportVox

1
158
Добави коментар
sheri
sheri

Лудогорец направи трансферен удар, след като привлече защитника на френския Гингам и националния отбор на ДР Конго Джордан Икоко.

Ръководствата на българския шампион и тима от Лига 1 финализираха сделката, след като в неделя Икоко мина успешно медицинските изследвания. Бранителят бе представен като футболист на Лудогорец от директора „Спортна администрация“ Георги Караманджуков. Тази вечер десният бек ще се присъидини към лагера на шампионите в Австрия.

„Щастлив съм, че идвам в отбор като Лудогорец, където мога да постигна още успехи. Вярвам, че ще помогна на тима да се представи добре в първенството на България и евротурнирите“, заяви Икоко.

В кариерата си освен за Гингам Джордан Икоко е играл още за гранда ПСЖ, Ланс и Льо Авър. Има мачове за всички юношески формации на Франция, но в крайна сметка взима решение да дебютира за мъжкия национален отбор на ДР Конго на 5 юли 2017 година. Оттогава досега той е записал седем мача с екипа на африканската държава.

Икоко дълго време е следен от скаутското звено на Лудогорец и след одобрение на треньора Стойчо Стоев трансферът е факт. Конгоанецът е третият нов футболист на шампионите тази пролет. Преди него с отбора подписаха сънародникът му Мавис Чибота и националът на Израел Дан Битон.