Предлагат „Приятел под наем“ вече и в България

1
148
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Имате нужда някой да Ви изслуша, но се притеснявате да споделите проблемите си с най-близките си? Преместили сте се в нов град и се чувствате самотни? Писнало Ви е от натякването на роднини и приятели, че сте все още сами? Или пък желаете да накарате бивш партньор да Ви ревнува?

Вече можете да си наемете “приятел под наем” и в България. Подобни услуги съществуват и дори са широко разпространени не само на Запад, но и в Азия. Те не включват еротика и физически контакт, а по-скоро представляват по-мека форма на терапия, при която можете да платите за един час в компанията на открит и приветлив човек, с когото да изпиете чаша кафе, да отидете на пазар, кино или друго събитие, или пък да заведете на семейна сбирка или друго организирано събитие. И макар за нашите ширини подобна услуга да е доста екзотична, клиентела вече има. Това твърди пред камерите на NOVA Диана, която предлага подобна услуга.

”Често хората, наемащи приятели, имат нужда само от слушател. Понякога е много по-лесно да споделиш с непознат, защото няма да те осъжда, да разкаже на останалите ти приятели и да те предаде”, коментира тя. По думите й, за два дни вече е натрупала ангажименти за 5 срещи. Базовата цена е 10 лева на час, но ако става дума за по-представително събитие, цената може да скочи до 50 лева на час.

”Много хора изграждат фалшив образ пред близките с идеята да не разочароват роднините и съответно понеже имат нужда от разкриване, те предпочитат това да е анонимно лице. Общо взето хора, които прибягват към такива услуги, са хора, които са претърпели криза на доверието. Имат някакъв посттравматичен синдром, отхвърляне, загуба на близък”, коментира психолингвиста Стела Богомилова.