Пловдив – воден ад

3
223
Добави коментар

Обобщение през моята гледна точка!

На всеки стана ясно какво се случи в Пловдив, а и не само. Половин България попадна под „обсадата“ на непрестанни валежи. Валежи, които са нормални в това време на годината.В един от дните и тук „зачука“ градушката макар и за кратко. Видя се ясно, че градът не е готов да поеме толкова вода без да се наводни качествено! Факторите за това не се свеждат само до некадърното управление на Пловдив, а тук присъства значително и човешкия фактор.

Кое е ненормалното тук тогава?!

Според мен не е нормално всичките наскоро ремонтирани булеварди да са под вода и затворени за движение. Не трябва ли точно там нещата да си вървят „като по вода“ без да се налага облеклото да ни е като на водолаз или да се предвижваме с лодки, което успяха да сторят дори някои съграждани? Кмете, кмете… Излезте и си вижте бакиите! Но как да стане това, когато пак ви няма. Телефонът ви е удобно изключен. Явно се опитвате да неглижирате ситуацията и е нямало как да отложите ангажиментите си. Нямате доблест да застанете пред своите избиратели и да информирате (успокоите ако ще) хората. Канализация на може би 200 години не може да поеме същото количество вода днес. Вие само гледате да унищожавате зеленината в града ни за сметка на строителството и „лъж-верижът“ покрай ремонтните дейности по пътищата. Отговорът на природата не закъсня. Показа ви колко е важно всяко едно дръвче в града, а то спомага и за още доста неща.

Наясно съм и, че не трябва да се правят трагедии от всеки паднал проливен дъжд. Нито ще се разтопим, нито ще се удавим с вода до коленете. Аз се съобразих с времето и си приключих задълженията навреме преди да започне поредната порция наводнение на града. Но някой не е имал моя късмет. Някъде хората са си били в капан, тъй като са били на работа или дъждът ги е хванал в движение. Колите им са понесли сериозни щети. Но това никой не го интересува. Да се оправят кой както може…

Благодарен съм, че аз, семейството ми и моите роднини сме добре в тази тежка обстановка. Пред природата сме безсилни без значение какво се опитваме да направим! Щетите вкъщи са направо смешни като погледна цялата картинка в града. Няма как да тръгна да се вайкам от намокрени ъгли по таваните, когато на други места хората остават буквално без дом или ако имат, то той е качествено съсипан от дъжда. Очаква се през новата седмица поредната порция дъждове, но се надявам този път да са в умерени количества и да не се образува поредния потоп с още пострадали! Да не забравяме, че здравето ни е най-важно.

Материалното може отново да се постигне (спечели), но човешкия живот е незаменим!

Снимки: trafficnews.bg