Как да изберем перфектния фризьор?

1
243
Добави коментар
svetla58
svetla58

Знаете ли кое е по-трудно от това да намерите перфектния мъж? Да си намерите перфектен фризьор! На всяка от нас и се е случвало да влезе в непознат фризьорски салон, при непознат фризьор и с ужас да се надява всичко да мине както трябва. И след около час пак на всяка от нас се е случвало да излезе от фризьорския салон, разочарована или още по-зле – с прическа олеле мале …. И след това започва едно ходене „по мъките“ при кого да отидем следващия път, кой да изберем и на кого да се доверим?

И тук идва момента, когато на някоя дама и писва и се научава да може да се подстригва сама. Но ние живеем в 21 век момичета, не можем без фризьор!?

Край на мъките! В тази статия ще ви запознаем с най- важните стъпки при избора на фризьорски салон, така че да ходите с усмивка и да си тръгвате с още по-широка такава. Време е да разкрием тайната: Как да изберем перфектния фризьор?

 

 

Стъпка Номер 1 – Изберете фризьор според вашата коса!

Всички, предполагам сте чели статии от рода: как да изберем прическа според формата на лицето? А, какво ако ви кажа, че трябва да избирате фризьора според вашата коса?

Да, наистина. Винаги избирайте фризьор, който има опит с вашия вид коса и прическа. Например, много често момичетата с къси прически изпитват затруднения при кой фризьор да отидат, защото повечето професионалисти работят с дълги коси и не умеят добре да оформят стилно късата прическа. За това избирайте фризьорски салони, в които умеят да боравят с такива.

Тук идва въпроса: Как да разберем дали фризьорът може да се справи точно с моя тип коса? Ето го и отговора. Повечето професионални фризьори и салони имат сайт или страница във facebook,където можете да разгледате типовете прически, с които се занимава дадения фризьор. За това ще споменем след малко, а сега да преминем към следващата стъпка:

Стъпка Номер 2 – Разпитайте наоколо!

Аз съм малко от по-старомодните и за това ще кажа: Разпитайте близки, приятели, колеги и дори непознати кой е техния фризьор. Опитът учи, че от хора на хора добрата информация се предава също толкова добре, колкото по интернет. Освен това, хората обожават косата си и много им харесва да говорят по тая тема. Другото хубаво е, че обикновено фризьорите много обичат своята репутация, предавана от уста на уста и с удоволствие ще се радват да научат, че вашата колежка Таня ги е препоръчала. Опитайте!

Стъпка Номер 3 – Проверете в социалните мрежи!

Ако нещо не се научи на улицата, то ще се научи от интернет! Следвате това мото и се поразровете в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram. Използвайте тагове или ключови думи, за да намерите това, което търсите.

Следва да определите дали дадения салон е точно за вас. Как става това? Много просто,  следим неговата оценка в интернет и дали има сайт или Facebook страница. Там трябва да има коментари и снимки на хора, които са посещавали фризьора и са изразили своите впечатления. Още по- хубаво е, че можете да видите реални снимки на прически, което ще ви даде по-добра информация за работата на фризьора и неговите умения.

Друг плюс на социалните медии е, че може да видите когато на някого не му се е харесала прическата.

Стъпка Номер 4 – Включете детективските си умения и поровете в търсачките

Любопитно: Британският коафьор Стюарт Филипс взима 300 $ за стандартно подстригване, но прическата на италианския предприемач Беверли Латео му коствала скромните 16 000 $.

Време е да включим и търсачките на помощ. Не зависимо дали използвате Google, Bing или Yahoo,напишете в търсачката „фризьор“ или „фризьорски услуги“ и благодарение на локейшъна ще ви излязат фризьорски салони от вашия окръг.

Друг метод е да потърсите ключовата дума, която ви интересува. Например можете да добавите думичката „екстеншъни“ или „боядисване“. И хоп веднага ще ви изскочат фризьорските салони, които работят точно това. Този метод работи дори и да добавите прости определения като „фризьор за къдрици“ или „фризьор за къса коса“.

Алтернативно, можете да разгледате интернет каталози за разкрасителни услуги като studio24.bg.

Стъпка Номер 5 – Вашият най-добър приятел – Форумите.

Ако въпреки всичките си неимоверни усилия пак не сте успели да намерите вашия фризьор, защо не разгледате из големите български форуми? Обикновено хората се интересуват от всичко и питат, а тези които знаят – отговарят. Това е и значението на форумите, които биха ви били от страхотна полза.

Първо потърсете за съществуваща тема, като вашата, а ако не откриете, спокойно. Просто пуснете нова, в която посочете от кой град да бъде фризьора и с какво ще ви бъде полезен. Например: „Здравейте момичета, търся си добър фризьор във Варна, който може да боядисва коса и да добавя екстеншъни. Благодаря на всеки включил се.“

И така просто изчакайте да видите кого ще ви препоръчат. Обикновено хората започват да хвалят един и така се натрупват по няколко души, които дават добри отзиви за него.

Съвет: Не се хвърляйте веднага на първия, който са ви написали. Изчакайте да получите по няколко отговора и тогава преценете.

Тагове
studio24.bg, избери лесно салон за красота, избор фризьор, избрани салони Бургас, избрани салони Варна, избрани салони Пловдив, избрани салони София, красота, най-добър фризьор, прически, разкрасителни услуги, съвети за красота, съвети коса, съвети фризьор, фризьор, фризьорски салони Пловдив, фризьорски салони София