Прокуратурата предаде на съд двама, опитали да подкупят полицаи

1
110
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд двама души, обвинени подкуп на полицаи. И двамата обвиняеми ще бъдат изправени пред Темида заради опит да дадат рушвет на проверяващи, за да избегнат акт за нарушение на пътя.

Първият случай е от април миналата година. Водачът бил заловен в Сунгурларе да управлява товарен автомобил марка „Пежо” с чужди регистрационни табели. За да избегне глоба, той протегнал ръка през отворения прозорец на патрулката и в джобчето на кората от вътрешната страна на вратата поставил две банкноти от по 50 лева. Вместо да отърве акта обаче, мъжът бил задържан.

Второто дело е срещу водач, който щял да бъде глобен за неизползване на обезопасителен колан. Полицаите го проверили в края на април тази година на Републикански път (в участъка с. Кръстина – с. Винарско, общ. Камено, обл. Бургас).

Когато единият полицейски служител започнал да пише акт в полицейския автомобил, обвиняемият се приближил до полицейския автомобил и през отворения прозорец на предната лява врата протегнал ръка и поставил върху папката със служебни документи на полицая една банкнота с номинал 20 лева, казвайки му: „Момчета, недейте да пишете акт, а вземете тези пари да се почерпите и все едно не сме се виждали“.