Най-добрите дрехи за жени с ръст до 1,60 метра

1
171
Добави коментар
svetla58
svetla58

Миниатюрни момичета винаги изглеждат много сладки и привлекателни. Достатъчно е да си припомним многото звезди  като Шакира, Салма Хек и Мадона. Всяка от тях e не по-висока от 160 см. Въпреки това, съвременната индустрия за красота диктува своите собствени стандарти, като дава предпочитание на високи. И всяка жена иска да изглежда по-висока от нея. Поне визуално. По този въпрос правилният избор на дрехи играе огромна роля. Можете сами да решите какъв е вашият стил или като се свържете с професионалисти, създаващи имидж.

В стремежа си към стил, не се стремете да създавате външен вид на висок растеж по никакъв начин. Често изглежда смешно и неподходящо. В крайна сметка, основната модерна тенденция: да изглежда естествено, подчертавайки правилно своята индивидуалност, а не сляпо да следват модата.

В тази статия ще разкрием няколко тайни от подбора на нещата, като вземем предвид характеристиките ви. Следвайки прости съвети, ще изглеждате не само модерно, но и елегантно.

Само прилежащи и полусъседни силуети

Основният критерий за имиджа на момиче с нисък ръст е елегантност. Така че, по-добре е да се избягва разфасоването на дрехи. Те ще намалят още по-голям силует на растеж и тегло. Във всеки случай изборът на дрехи винаги си струва да се разчита на размера. Той трябва да избере съседния и полу-съседния силует. Не само обемните елементи на облеклото, но и прекалено прилепналите неща могат да изиграят своя вид.

Заслужава да се отбележи, че при избора на торбести неща, пропорциите на тялото са нарушени. Първо, страда съотношението на горната част на торса към дължината на краката. В резултат на това краката стават визуално по-малки и по-къси.

Лаконични линии и прости форми

Собствениците на миниатюрен растеж определено се вписват в прости форми. Но изобилието от линии и елементи ще създаде обем и ще придаде тежест на образа.  Дори и най-модерното нещо, например, с ресни или люспи, в идеалния случай трябва да седне на вашата фигура, без да крие своите достойнства. Ако разрезът е свободен, подчертайте талията с колан. Комбинирайте изискана блуза с обикновена пола или панталон. За многопластова рокля добавете минимум аксесоари. Тогава вашият образ ще бъде възможно най-кратък

Печеливши пропорции

Момичетата с малък ръст трябва да обръщат особено внимание на пропорциите. Ако изберете правилната комбинация, тогава ще се поберат всички дрехи. Основното правило е да се прилага законът “1/3 до 2/3”. Казваме: ако решите да носите панталони, те трябва да заемат 2/3 от тялото си, т.е. висока талия, но сако или блуза – 1/3. Обръщайки внимание на ръба на дрехите в бедрата, ръцете и талията, е възможно да се постигне оптимално визуално възприятие на фигурата.

Баланс във всичко

За да се създаде хармоничен силует за миниатюрни момичета, не е достатъчно да се спазват определени пропорции. Обърнете внимание на баланса в дрехите. Когато купувате рокли или блузи с V-образна или U-образна деколте, не забравяйте, че тези модели изглеждат перфектно на момичетата с малък ръст. Визуално разтягат силуета и удължават шията. Перфектно допълват този образ на декорация, за да създадат хармоничен баланс. Между другото, бижутата ще пасват на по-затворени деколтета, най-важното е да се изберат удължени аксесоари, те също ще създадат ефекта на “лебед” врата.

Обличане на дрехи не повече от размера на юмрук

Особено внимание трябва да се обърне на подробностите като чертежа. Достатъчно големите модели на облеклото нарушават хармонията на пропорциите с нисък растеж и изглеждат твърде тромави и нелепи. Миниатюрни момичета са идеални за неща с малки модели. Има една тайна, избирането на вертикална ивица със среден размер, със сигурност ще дръпнете силуета. Такъв печат е възможен навсякъде: по рокли, поли, панталони. Трябва да сте по-внимателни с клетката, тук е подходяща само една опция – диагоналът, поради неговите коригиращи свойства.

Монохромен, а не парад на нюанси

Може би изборът на цветове в дрехите е един от най-важните моменти – той трябва да бъде перфектно подбран. Трябва да избягвате резки контрасти между себе си и комбинации от ярки цветове на едно и също облекло. За да се избегне разкъсване на формата на отделни части. Необходимо е да се постигне целостта на образа и хармоничната комбинация от цветове. За момичетата с нисък ръст е по-добре да изберат монохромни изображения или да завършат подобни нюанси. Благодарение на тях ще изглеждате по-високи и по-тънки. В този случай изображението ви ще бъде по-хармонично и пропорционално.