Различни видове витамини, техните ползи, хранителни източници и препоръчителен прием Follow

Различни видове витамини, техните ползи, хранителни източници и препоръчителен прием

Витамини. Всички знаем, че те са от огромно значение за нас, но как точно да ги използваме, за да подобрим своето здраве, външен вид и работоспособност?

Витамините са органични вещества, които са необходими за протичането на нормалната жизнена дейност и пълноценното ни здраве. Те оказват своето влияние върху редица физиологични процеси – растеж, развитие, обмяна на веществата, правилното функциониране на черния дроб, образуването на кръвни клетки в организма и още много други. Витамините са необходими за правилното усвояване на основните хранителни вещества и химичната активност на ензимите.

По-голямата част от витамините е необходимо да се набавят периодично чрез определени храни или хранителни добавки, тъй като тялото ни не може само да ги произведе в нужното му количество.

Много често при спазване на диета или хранителен режим се ограничават ценни хранителни вещества, което от своя страна е възможно да доведе до недостиг на важни за организма витамини. Поради тази причина е много важно да се обърне допълнително внимание върху разнообразието на храната, която приемаме.

 

[ Прочети повече на iNEWSbg.com ]


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност