Инсталирането на видеонаблюдение е лесно и достъпно

2
232
Добави коментар
seoslav
seoslav

Няма причина да се лишавате от така необходимото подсигуряване

Имате нужда от видеонаблюдение, но се опасявате от сложни монтажи, дупчене на стени и пречкането на майстори.

Инсталирането на видеокамери за наблюдение никога не е било по-лесно и достъпно. Работата с тях също не би затруднила потребителя. Не се лишавайте от спокойното си ежедневие.

Камерите с Wi-Fi предлагат изключително практично и удобно видеонаблюдение в реално време. Необходимо е единствено да разполагате с контакт и безжичен интернет. Можете безплатно да си изтеглите съответното приложение на телефона или компютъра и да наблюдавате в движение, какво се случва във вашия обект.

Изключително удобна функция е известието при движение. Така няма да се налага да сте постоянно ангажирани с надзора на дома или склада. Уведомяването при наличие на движение ще ви облекчи в случай на нужда от незабавна реакция.

Ако сте избрали подходящия обектив и сте го насочили към конкретния обект за наблюдение, високата резолюция не е от съществено значение. Често пъти скъпите модели с по-голяма разделителна способност са твърде надценени. По-високата цена не гарантира по-доброто наблюдение. Моделите от среден клас биха свършили чудесна работа с правилното насочване. Разликата в цената им с най-евтините не е голяма, за това няма да сбъркате, ако заложите на златната среда.

От основно значение тук е да съобразите, какво точно ще наблюдавате. Най-общо вариантите са два:

Ако искате да имате поглед към конкретен обект, е подходящо да изберете камера с тесен или регулируем обектив. Това ще позволи конкретното насочване и детайлна представа за наблюдаваното. Ако просто искате да имате обща представа за случващото се – широкоъгълният обектив би бил идеален за целта.

В по-тъмна среда, за нощно наблюдение например, фабричните данни на устройствата обещават добра видимост. До 10 метра при моделите за затворени помещения и до 30 метра при тези за открито. Данните са малко субективни, но няма да се разочаровате от реалните резултати.

Тук е мястото да подчертаем важността при избора на камера за външно наблюдение. Заложете на метален корпус, устойчив на неблагоприятните метеорологични условия. Прахът и влагата не прощават. Подсигурете се своевременно. Вандалоустойчивите модели също са добро решение в дългосрочен план.

Формите на видеокамерите варират според вашите предпочитания:

Те могат да бъдат с класическа издължена форма – така наречените булет камери. Забелязват се отдалече и вдъхват респект. Куполната форма е по-дискретна. Устойчива е на преместване с някакъв предмет и е подходяща за монтиране на таван. Най-лесният за употреба модел е компактната камера с поставка, предназначена за вътрешни помещения. Единственото необходимо е равна повърхност, като има възможност за монтаж на стена или таван. Може да се използва и с магнитна поставка според модела.

Препоръчваме и използването на записващо устройство, което ще ви отмени от непрекъснатото взиране в реално време. Един от най-разпространените варианти е картата памет. На нея записа може да се съхранява до седем дни, а цената е изключително достъпна и стартира от 20лв.

За по-професионална употреба е подходящо записващо устройство (NVR). Тук освен по-високата цена (започват от 200лв.), възможностите също са по-големи. Записите могат да се съхраняват до два месеца.

Много удачен вариант е да използвате облачното пространство. Цялата информация се пази онлайн, като имате възможност да връщате и преглеждате, когато и каквото поискате. Таксата е само около 5-6 лв. месечно.

При внимателно анализиране на нуждите ви, бихте могли на съвсем достъпна цена и без усилие да се снабдите с видеонаблюдение, което ще ви служи вярно, а и ще ви спести много главоболия в ежедневието и работния процес.