САЩ: $160 млн. са платени до юни 2019 г. за вреди и смърт, причинени от ваксини

1
135
Добави коментар
setlans
setlans

САЩ: $160 млн. са платени до юни 2019 г. за вреди и смърт, причинени от ваксини.

Консултативната комисия за ваксините за деца към Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ, приключи втората си среща за 2019 година, на 6 юни.

Тези тримесечни срещи включват доклад от Департамента по правосъдие на САЩ за случаите на увреждания или смърт от ваксини, както се изисква от Националната програма за компенсиране на щетите от ваксини.

Националната програма за компенсиране на щетите от ваксини се стартира в резултат на закон, приет през 1986 година. Този закон дава на фармацевтичните компании имунитет, който ги предпазва от подвеждане под наказателна отговорност.

Тоест, при увреждане или смърт на дете, причинена от техните ваксини, те не могат да бъдат подведени под отговорност.

Още по темата: От 11 ваксини за деца през 1986 година, до 53 ваксини през 2017 година. Защо?

Масово производство на ваксини

Производителите на ваксини могат да създават и пускат на пазара, колкото си поискат нови ваксини, без риск да бъдат съдени, ако продуктът им причинява увреждания или смърт.

Това довежда до огромно нарастване на броя на ваксините, които излизат на пазара, а правителството на САЩ, чрез Центъра за контрол и превенция на заболяванията, става най-големият поръчител на тези ваксини. Над 5 млрд. долара годишно плащат данъкоплатците за закупуването на ваксините.

Тези 5 млрд. долара, които се взимат всяка година от данъците на американците, както и законът, осигуряващ имунитет на производителите на ваксини са неща, които няма да чуете от масовите медии.

В доклада от 6 юни 2019 г. се посочва, че за тримесечния период от 16.02.2019 – 15.05.2019 г., са подадени 287 петиции. За 144 от случаите е отсъдено обезщетение.

В доклада са изложени само 78 от случаите с увреждания или смърт от ваксини, като 57 от тях са за увреждания, причинени от противогрипна ваксина.

Общият размер на обезщетенията, изплатени от правителството на САЩ досега през 2019 г. надвишава 160 млн. долара.

Целият доклад тук.

Все повече американски щати прокарват закони за задължителна ваксинация. Ще станат ли противогрипните ваксини задължителни?

Както е видно в доклада, ваксините причиняват увреждания, включително и смъртни случаи. Колко са хората станали жертви на ваксините не е ясно.

Сметната палата на САЩ разкритикува правителството за това, че не уведомява обществеността, че съществува програма за компенсиране на щетите от ваксини, и че съществува фонд, предназначен точно за това.

Поради тази причина, случаите, които са описани в доклада най-вероятно представляват една малка част от действителните случаи на увреждания или смърт, причинени от ваксини в Щатите.

И въпреки всичко това, правителството приема закони, които отнемат правото на гражданите да отказват ваксинации.

Виж още: Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства

Най-пресният пример е Ню Йорк, където законодателите прокараха много бърз законопроект (A2371), който отменя правото на отказване на ваксинации, поради религиозни причини. Законът е приет в рамките на един ден, без публични изслушвания.

По-рано тази година, сенатор Ранд Пол се противопостави на принудителните ваксини, изразявайки загриженост, че тръгвайки по този път, правителството може да наложи и задължителна годишна ваксина за грип, в името на „общественото здраве“.

Сенатор Ранд Пол

Както посочва и сенаторът, годишната ваксина срещу грип се основава на предположения, кои щамове ще бъдат най-разпространени в предстоящия грипен сезон, като в някои години са напълно грешни.