Китаристът на „Куин“, Брайън Мей: „‘Шен Юн’ е вълшебен и просветляващ“

3
381
Добави коментар

За легендарния китарист на рок групата „Куин“, Брайън Мей, вечерта, в която гледа спектакъла на „Шен Юн“, се оказа „вълшебна“.

Мей посети представлението в лондонския театър „Ивентим Аполо“ на 30 април 2019 г., заедно със съпругата си, актрисата Анита Добсън.

Билетите бяха подарък за рождения ден на Добсън, която навърши 70 години на 29 април.

Брайън Мей е звезда от световна величина: соло китарист на рокгрупата „Куин“, която създава през 1970 г. заедно с барабаниста Роджър Тейлър и вокала Фреди Меркюри. Музикалната им кариера е една от най-успешните в историята на музиката, с множество хитове, оглавяващи музикалните класации, и концертни изяви на най-големите световни сцени.

През февруари 2019 г., Брайън Мей участва в 91-ото издание на наградите „Оскар“ на Американската академия за филмови изкуства. Там „Куин“, с вокалист Адам Ламбърт, който е с групата от 2011 г., откриха церемонията по награждаването с изпълнение на песен от саундтрака на филма „Бохемска рапсодия“. Лентата с Рами Малек в ролята Фреди Меркюри, спечели четири награди „Оскар“, включително за най-добра главна мъжка роля.

Анита Добсън, популярна във Великобритания с ролята на Анджи в сериала „Ийстендърс“, също придружи съпруга си по време на връчването на филмовите награди в Лос Анджелис.

Театърът „Ивентим Аполо“ е знаменателен за Брайън Мей. Именно тук, през 1975 г., „Куин“ правят една от най-важните изяви в музикалната си кариера: това е първото им изпълнение, предавано на живо по телевизията и първият запис на живо на песента „Бохемска рапсодия“.

Подобни бяха усещанията на Мей и при посещение на спектакъла на „Шен Юн“.

„‘Шен Юн’ е вълшебен и просветляващ! Даде ми изцяло нов поглед към света!“

Легендарният музикант бе силно впечатлен от изпълненията, разкриващи многовековните традиции на китайския народ.

От хиляди години, китайците вярват в божественото начало, изразено в ученията на будизма, даоизма и конфуцианството. Ценностите и идеите, породени от тази вяра, стават основа на мисленето на хиляди поколения, преди да бъдат опорочени и отречени през 20-и век от китайския комунистически режим.

Шестте трупи на сценичната компания „Шен Юн“ за класически китайски музика и танц представят всяка година изцяло нова програма в над 130 града на четири континента. Тяхната мисия е да възродят традиционната китайска култура и да я споделят със света.

Брайън Мей не е първата знаменитост в аудиторията на „Шен Юн“.

Миналата година главният герой на филма „Хобит“, Мартин Фриймън, посети спектакъла в Лондон, и го нарече „много красив“.

През 2011 г., носителката на наградата „Оскар“, Кейт Бланшет, гледа представлението в Сидни, и сподели: „Това беше невероятно преживяване за нас и децата. Талантът и способностите на изпълнителите бяха зашеметяващи. И разбира се, беше изключително красиво!“

Източник: https://www.theepochtimes.com/queen-guitarist-brian-may-says-shen-yun-is-enchanting-and-enlightening_2903452.html?fbclid=IwAR2t2X1SO3gnFKz53DVfVyKoRqoIOSRhzAsDDs9SZsYNoQirvECBiJPfL9Q