Линк билдинг чрез коментари

1
295
Добави коментар
adobiz
adobiz

Линк билдинг чрез коментари

Какво представлява линк билдинг-ът чрез коментари?

Линк билдинг се нарича процеса на изграждане на връзки (хиперлинкове) към сайта Ви. Глобалните интернет търсачки за да класират сайта Ви в резултатите от търсенето те вземат под внимание линковете, които сочат или препращат към Вашия сайт. На теория с такива връзки може да се сдобиете отвсякъде, но разбира се има и места от където не трябва.

В нашия случай ние ще се сдобием с връзки от блогове с публикации, където хората обикновено коментират постовете и заедно с това могат да си докарат посещения на уеб сайта, а това от своя страна означава възможност за продажба или друг вид реализация.

Какво ще спечелите от линк билдинг чрез коментари?

* Възможност за посещения на сайта ви;

* Ще натрупате линкове от блогове и сайтове, които се посещават активно от други хора;

* Шанс за генериране на реализация;

* Видимост на бранда/марката ви;

Как се прави линк билдинг чрез коментиране?

Цялата работа е в това да се намерят блогове/сайтове с качествено съдържание, които позволяват писането на коментар към постовете с опция за слагане на линк. Но това е само началото на мисията. Първо трябва да се запознаете със цялото съдържание писан от автора на блога или сайта. След това трябва да обмислите как ще коментирате публикацията му така, че коментара ви да не стане причина за премахване, защото няма да има никакъв смисъл от целия труд, ако това се случи.

Тази услуга е предназначена за бизнеси, който:

* които желаят да имат връзки за дълъг период от време;

* целят дългосрочна инвестиция;

* желаят да спестят пари от постоянна реклама;

* тепърва започват SEO дейности.

Ако този метод на реклама представлява интерес за вас, не се колебайте да потърсите моята помощ.

Запитване
Защо Link Building процеса е важен аспект от SEO-то?

SEO оптимизацията напълно се вписва във всичките етапи от маркетинг фунията ви. Най-важен е първият етап да успеете да привлечете потенциалните клиенти. Те трябва обаче да могат да намерят сайта ви. Това е причината да се нуждаете от оптимизация за сайта ви, за да бъдете на първата страница в списъка на Google.

Inbound е специфична маркетинг фуния за продажби. Тя се състои от 3 отделни нива. Те са горен, среден и долен етап. Всеки от тези етапи изисква да се приложи подходящият набор от маркетингови техники и стратегии, като SEO оптимизацията е част от тях.

Трябва да следите какво е потребителското поведение и да си направите план за сътворяване на съдържание. Извършва се край ключови думи, които са предварително проучени. Добре е да създадете благоприятна структура на своя сайт, за да успеете възможно най-много време да задържите потребителите си. Така ще стигнете до средния етап.

За него е нужно да се фокусирате в създаването на висококачествено съдържание, само че за да достигне до него, трябва на потребителя да се осигурят и още някои важни фактори като добра скорост за зареждане на сайта, подходящи и качествени изображения, сайт, който да изглежда добре на мобилни устройства, да има правилна структура и интуитивна навигация. Ако бъдат спазени техническите елементи от SEO-то, има доста по-висок шанс потребителят да успее да се задържи на страницата ви, когато тя отговаря на изброените горе условия.

Ако искате потребителят да се придвижи в последния етап, добре е да ползвате методи например CTAs, което всъщност означава призив към действие, също download на съдържание, различни анкети и т.н.

SEO има важно място във всеки един етап от маркетинговата фуния на бизнеса ви.Ако говорим за SEO, тогава става въпрос за това да създадем най-добрата възможна версия на сайта си, за да привличаме максимален брой посетители, а това в днешно време значи да класираме сайта на първата страница на Google.

Обаче това никак не е лесно. Все пак може да бъде и приятно. SEO може да ви помогне да стигнете до желаните позиции в търсачката. Това може да стане с помощта на усърдна работа, на знания и истинска отдаденост.

SEO има и функцията да създаде по-силна връзка с аудиторията. В случай, че сте успели да класирате своя сайт на първа страница в Google, Yahoo, Yandex или Bing, това значи, че вече сте спечелили доверие на търсещите машини, а това значи, че потребители също трябва да ви имат доверие.

Маркетингът посредством съдържание е сред най-ефективните SEO техники. Такива сайтове, които имат и поддържат блогове са с 434% повече индексирани страници, спрямо бизнес сайтовете, които не публикуват ново съдържание.

В случаи, че целевите ви страници предлагат едно добро преживяване на потребителя, аудиторията ще ги хареса. Това създава голям шанс да изградите взаимоотношения помежду си.

Трябва да интегрирате секция за коментари, за да може да получите от аудиторията обратна връзка и да комуникирате с нея. По този начин ще видите техните гледни точки и ще имате възможност да създадете връзка. Не пропускайте да прегледате за спам коментари преди публикуването.

Запитване

Върни нагоре
Принтирай
Покажи дата и час