5 – те най – красиви места у нас, които са подходящи за сватба

1
184
Добави коментар
svetla58
svetla58

Да се вречеш във вечна любов като на филм днес не е мисията невъзможна. Вече дълги години западното кино ни показва романтични сватбени церемонии на красиви плажни ивици, на скали, под небето, под водата, в пещери, на исторически места, в замъци, в красиви градини, за които ни кара да мечтаем някой ден да ни се случат и на нас. И едва ли има такъв, който ще се изненада, като ви кажем, че в България също има десетки красиви места, на които казването на заветното „Да!“ може да бъде най-романтичната приказка, случвала се някога на младоженците и гостите. Затова сме събрали за вас 5 от най-прекрасните места у нас, където се провеждат сватби извън ритуалната зала.

 

Ягодинската пещера

Да сключиш брак 120 метра под земята – какво по-незабравимо изживяване! Стотици са щастливите двойки, които са избрали красивия „декор“ на Ягодинската пещера за място на своето бракосъчетание. Сталактитите и сталагмитите могат да бъдат изключително необичайна, но за сметка на това много романтична обстановка. Съществува поверие, което гласи, че младоженците, които се оженят в подземната зала на пещерата, ще останат заедно завинаги. Любопитен факт е, че и много чужденци избират атмосферата на Ягодинската за своето бракосъчетание.

Античният театър в Пловдив

Едно от най-популярните места за венчавка определено е Античният театър в красивия старинен Пловдив. Сцената от римско време е видяла стотици влюбени двойки, споменът за любовта на които още витае из остатъците от древния театър. Сватбените церемонии там са изключително красиви и живописни особено на фона на великолепния залез.

Интересно е, че има сватби, които се правят дори и по време на оперни представления, имащи заложена сватбена церемония в сюжета си. Тя просто се заменя с истинска. Този вариант е подходящ за най-ексцентричните натури, които не биха имали нищо против да се врекат един на друг пред очите на хиляди познати и непознати.

Крепостта „Баба Вида“

Крепостта „Баба Вида“ всъщност е единственият напълно запазен средновековен замък в България. А какво по-нестандартно място за сватба от истински замък, по чийто земи някога са се разхождали истински принцове и принцеси. Замъкът е обграден от дълбок ров, който се запълва от водите на Дунав и по който има изграден каменен мост, водещ до вътрешния двор.

Замъкът в Равадиново

Съвсем наскоро замъкът „Влюбен във вятъра“ в малкото селце Равадиново спечели приза за архитектурно чудо номер едно в света, като победи дори и дизайна на резиденцията на краля на Саудитска Арабия. Оригиналната му фасада е потънала в зеленина, има огромна градина, в която се намира красиво езеро с лебеди, украсена е с множество малки и големи фонтани, с различни каменни статуи и фигури на птици, воини и русалки, сред които гордо се разхождат и разноцветни пауни.

Целият комплекс е изграден с много, много внимание, естетика и финес към красивите и изящни детайли. Тази декорация може да се превърне в страхотен сватбен декор, на фона на който да се получат уникални сватбени снимки. В самата градина пък има изграден специален параклис, в който има възможност да се провеждат реални църковни брачни церемонии

Хидропарк „Вятърните мелници“ край София

Хидропаркът „Вятърните мелници“ се намира в началото на с. Долна Малина край София. Той представлява огромен комплекс, на територията на който се намират шест басейна, пет заведения, хотел и различни атракции като конна езда, родео, мини голф, зоо кътове, водни колела, топки за ходене по вода, стрелба с лък, тенис на маса и много други. За децата пък има специално изградени детски кътове с люлки, пързалки, футболни игрища, пиратски кораби, тематични къщички и т.н.

Всичко това превръща „Вятърните мелници“ в едно от най-предпочитаните места за провеждането на сватби. Домакините имат грижата да осигурят професионален DJ, заря, огнено шоу, музикални изпълнители, изнесен сватбен ритуал и да отговорят на всички други прищевки, които щастливата двойка има. А най-хубавото е, че всички младоженци получават като комплимент от комплекса специален подарък – една безплатна нощувка в луксозен апартамент