7 неща, които една жена не трябва да прави по време на цикъл

1
214
Добави коментар
slavchev
slavchev

В допълнение към това, което здравият разум ни диктува, когато сме в цикъл , има някои неща, които просто ще ни предпазят от ненужни вреди през тези най-чувствителни дни от месеца . Ето какво не трябва да правим по време на менструация, съветва 365novini.

1.

Не се епилирайте

По време на менструацията нивата на естроген намаляват в женското тяло, поради което всяка физическа болка се усеща много по-силна, когато тялото стане по-чувствително.

Ето защо, една кола-маска или епилация може да бъде много болезнено.

По същата причина се препоръчва тогава да се избягват и посещенията при зъболекар.

2. Не гледайте драми

Не е тайна, че по време на менструация жените имат много променливи емоции и настроение. Понякога дори не можеш да ги познаеш. Нивото на хормоните е в дисбаланс и тялото се опитва да се адаптира към това, а мозъкът не знае как да реагира.

Различните сапунени опери са сигурна рецепта за бедствие. Те повишават нивото на чувствителност. По-добре е през този период да гледате комедии.

жена в цикъл

3. Бъдете по-активни

В училище на много момичета е разрешено да пропускат часовете по физическо възпитание, когато са в цикъл. Но учените съветват обратното – да повишите активността си в този период. Това ще помогне за борба с болката, тревожността и промените в настроението.

4. Избягвайте млечни продукти

Въпреки че калцият е полезен по време на менструация, млякото не е. Продукти като прясно мляко, кисело мляко и сирене съдържат арахидонова киселина, която може да предизвика още по-голяма коремна болка.

5. Сменяйте често средствата за хигиена

Въпреки, че върху опаковките на тампоните и превръзките е написано, че могат да се използват до 8 часа, важно е да ги сменяте на всеки 3-4 часа. Това намалява дискомфорта и предотвратява развитието на бактерии, които създават неприятна миризма.

Твърде дългото използване на същия тампон или превръзка може да доведе до синдром на токсичен шок, дължащ се на стафилококови бактерии.

6. Избягвайте соленото

Голямото количество сол води до задържане на течности, подуване и усещане за по-силна болка.

7. Не мислете, че калориите по време на менструация не се броят

Вярно е, че жените могат да наддадат няколко килограма по време на менструация поради задържане на течности. Но веднага щом критичните дни преминат, теглото се връща към нормалното. Ако си си позволила допълнителни калории през този период, обаче, тогава килцата ще си останат с теб.

Източник: Лекувай

Твоята оценка

Общо гласували

Свързани