Apple Pay вече е достъпен и за клиентите на FlixBus в България

1
162
Добави коментар

FlixBus продължава своя иновативен подход: Глобалният доставчик на автобуси на дълги разстояния от днес предлага на своите клиенти Apple Pay, който трансформира мобилните плащания с лесен, сигурен и поверителен начин на плащане, който е бърз и удобен.

Дигиталните решения за клиентите са в основата на бизнес модела на FlixBus, откакто компанията стартира през 2013 година. FlixMobility използва екип от над 200 програмисти, чиято основна задача е постоянно да подобрява дигиталния продукт на FlixBus и да интегрира нови технически решения, като Apple Pay в мобилното приложение на FlixBus.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато използватекредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, се генерира уникален Акаунтски Номер на устройството (Device Account Number), който е криптиран и сигурно съхраняван в Сигурния Елемент (SecureElement) на вашето устройство. Всяка транзакция е разрешена с еднократен уникален динамичен код за сигурност. Потребителите на FlixBus iOS вече ще виждат бутон „Купете с Apple Pay”, което им позволява да закупят билет само с няколко кликвания, тъй като данните за плащането се съхраняват в Apple Wallet на потребителя.

Цифрови решения за уникално преживяване на клиентите на FlixBus

„Ние сме развълнувани да предоставим на нашите FlixBus потребители възможно най-доброто пътуване, като добавим Apple Pay към нашето мобилно приложение“, каза Даниел Краус, съосновател и CIO на FlixMobility. „С приложението на FlixBus потребителите ще могат да виждат бутон “Купете с Apple Pay“ при плащане, което им позволява да закупят билет само с няколко клика, тъй като данните за плащане се съхраняват в приложението на Apple Wallet на потребителя.“

Сигурност с всяка бърза транзакция

Apple Pay се настройва лесно и потребителите продължават да получават всички ползи, предлагани от кредитните и дебитните карти. В магазините, Apple Pay работи с iPhone SE, iPhone 6 и по-нови модели, както и с Apple Watch. Онлайн пазаруването в мобилни приложения и на уебсайтове, приемащи Apple Pay, е лесно с Touch ID или просто натиснете двукратно страничния бутон и удостоверете само с поглед с Face ID. С Apple Pay няма нужда ръчно да попълвате дълги формуляри за сметки или да въвеждате многократно информация за доставката и фактурирането. Когато плащате за стоки и услуги в мобилни приложения или Safari, Apple Pay работи с iPhone 6 и по-нови модели, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5-то поколение и по-нови модели), iPad Air 2 и iPadmini 3 и по-нови модели. Можете също така да използвате Apple Pay in Safari на  всеки Mac, въведен през или след 2012 г. с MacOS Sierra, и да потвърдите плащането с iPhone 6 или по-нова версия или Apple Watch, или с Touch ID на новия MacBook Pro и MacBook Air.