„Атлетико“ Мадрид дава 126 млн. евро за „Новия Кристиано Роналдо“

1
136
Добави коментар

Португалският гранд „Бенфика“ обмисля оферта от „Атлетико“ Мадрид на стойност 126 млн. евро за нападателя Жоао Феликс, съобщиха от клуба на официалния си сайт. Предложените за 19-годишния играч пари са повече от стойността на освобождаващата му клауза, която възлиза на 120 млн. евро.

Ако трансферът се осъществи Феликс ще се превърне в петия най-скъп играч в историята след Неймар (222 млн. евро), Килиан Мбапе (180 млн. евро), Филипе Коутиньо (142 млн. евро) и Усман Дембеле (105 млн. евро), както и втория най-скъп тийнейджър след Мбапе.

Жоао Феликс дебютира за първия тим на „лисабонските орли“ миналия август и за един сезон отбеляза 15 гола. Юношата на „Порто“ записа и първи минути за националния отбор на Португалия на полуфинала срещу Швейцария в турнира Лига на нациите.

Феликс отбеляза хеттрик срещу „Айнтрахт“ Франкфурт“ в Лига Европа през април, което го направи най-младия играч на „Бенфика“ и най-младия португалец изобщо с три гола в Европа. Той стана и най-младия футболист с хеттрик във втория по сила европейски клубен турнир.

Феликс ще е най-скъпият трансфер на „Атлетико“. Сегашният рекорд на клуба са платените 72 млн. евро за Тома Лемар от „Монако“ преди година.