Митничари пресякоха опит за внос на контрабандни стоматологични упойки

1
176
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Митнически разузнавачи пресякоха опит за внос на контрабандни стоматологични упойки пред МП “Малко Търново”. Медикаментите били пренасяни с лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България.

Возилото пристигнало на пункт ”Малко Търново” на 24-и юни и било селектирано за щателна проверка, при която в пластмасова кутия в багажното отделение на колата били открити 14 фабрични опаковки на турски език. Те съдържали общо 280 ампули лекарствено вещество с надпис „Jetokain“ – инжекционен разтвор, използван за анестезия в стоматологията. Установено е, че лекарственият продукт е собственост на българската гражданка, шофирала автомобила. Съставен й е акт за нарушение на Закона за митниците.

Седем подобни опита за контрабанден внос  на лекарствени средства и медицински изделия са разкрити от митническите служители на МП “Малко Търново” от началото на годината. Задържани са също 130 контрабандни стоматологични принадлежности, 48 таблетки различни лекарствени средства, 20 инжекционни системи – писалки с хормон на растежа „Genotropin“, както и 261 опаковки с различни лекарствени препарати за ветеринарна употреба.