Фирма за преместване

1
166
Добави коментар

Чеклист за прибиране на всичко:

✓  Пригответе си материали- Кашони, опаковачна хартия за чупливи вещи, торбички и етикети .

✓  Слагайте етикети- Записвайте си къде какво има, защото доста често след преместване на дома, при липса на етикети, пада голямо търсене и ровене. Спестете си това, надписвайки Вашите неща.

✓  Започнете от дребните неща- добра идея е да ползвате кутии от обувки и опаковъчна хартия, за да приберете чаши и всички чупливи дреболии. Сортирайте ги под някакъв ред и използвайте торбички. Не правете хаос, в който ще се наложи да ровите в последствие.

✓ Продължете с дрехи и одеала– използвайте сакове, куфари и еднократни големи чанти, за да съхраните и предпазите нещата от плат. Те са добро място и да съхраните някои от чупливите неща, защото са меки.

✓  Време е за техниката- приберете и обезопасете всичката своя налична техника. Подредете я така, че да е далеч от пътеката, по която ще се пренася всичко до буса. Стереопорът тук е много полезно нещо.

✓  Демонтаж на мебелите- за да може всичко да мине през вратите, част от мебелите трябва да се демонтират. Най- често това са големи спални, гардероби и холови гарнитури. Това доста често го вършат и хамалските фирми, но е много по- добре да се доверите на мебелист или друг човек, който знаете, че е наясно с дейността.

✓  Съберете всичко в средата на стаята- подгответе всичко така, че да е достъпно за пренасяне, преди хората от избраната от Вас фирма да дойдат и да се заемат с преместването.

Това е основното, което трябва да направите.  Други полезни съвети, може да намерите в тази статия.