ГЕРБ предлагат събирането на ТОЛ такси да започне на 1 март догодина

1
170
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането на ТОЛ системата. На брифинг народният представител от ГЕРБ Александър Ненков обясни, че от 1 март 2020 г. ще започне събирането на таксите, предава БНТ. 

Причината е, че превозвачите и държавата трябва да постигнат компромис за размера на тарифите. Припомняме Ви, че на 16-и август т.г. трябваше да започне т.нар. търговска и техническа експлоатация на ТОЛ системата за тежкотоварните превозни средства над 3.5 тона.

”Във връзка с породилите се желания на превозвачите да са наясно с прогнозируемостта на тарифите, които ще трябва да заплащат след 16 август предприехме съвместни разговори с цел на 16 август да стартира техническата експлоатация, а не по-късно от 1 март 2020 г. да започне реалното събиране на такси. Това правим с цел да намерим компромисен вариант на тарифирането, но и на обхвата на пътищата. От този първоначален обхват ще бъде изключени пътища от трети клас, и може би някои от втори клас също ще остават извън обхвата на таксуването на тежкотоварните автомобили”, каза още Ненков.