Как да съчетаем грижата за кожата с разкрасителни процедури

1
186
Добави коментар

Ритуалите за красота са сред любимите занимания на представителките на нежния пол. Когато става въпрос за външен вид и разкрасителни процедури, жените винаги са готови да експериментират. Векове наред дамите намират начин да поддържат кожата си гладка и стегната. Една от най-популярните легенди гласи, че Клеопатра се е къпала във вана с магарешко мляко и мед за хидратиране на тялото. В днешно време козметичните центрове, студиа и магазини предлагат широка гама от продукти и разкрасителни процедури, предназначени дори за най-претенциозните клиенти.

Освен за красотата си, на първо място жените трябва да се грижат и за своето здраве. Креативността и познанията за полезните съставки на редица продукти, отварят много нови хоризонти в сферата на спа процурите и уелнес услугите. По тази причина днес сме подбрали информация за няколко познати продукта, които се използват по време на козметични процедури, масажи и ритуали заради ценните си свойства.

Лечебното действие на глината

Козметичната глина притежава богат минерален състав, който подобрява състоянието на кожата, премахва раздразненията и отстранява дори дребни несъвършенства по тялото.  Глината се добива в екологично чисти райони и преди употреба върху тялото задължително се изследва за наличие на тежки метали или радиоактивни вещества.

В природата съществуват няколко вида глина, които се различават по свойства и цвят. Най-разпространена е сивата, която се добива от морското дъно. Тя се препоръчва за хидратиране, ексфолиране и подобряване на еластичността на сухата кожа. Бялата глина съдържа минерала  каолин, който помага за свиване на порите и изчистване на омазнените участъци по лицето. Този вид се използва още за тонизиране на тена и освежаване на кожата. Червената глина лекува кожните раздразнения, успокоява чувствителните участъци по лицето и тялото. Друг разпространен вид глина е черната. Тя е с богато съдържание на въглерод и желязо, които помагат в борбата с наднорменото тегло, премахват излишните мазнини и дори имат антицелулитен ефект. Френската зелена глина е подходяща за дамите с проблемна кожа и белези от акне. Богатият ѝ минерален състав и антисептично действие намаляват възпалението, излишното омазняване и подобряват тена на лицето.

Силата на вулканичните камъни

Процедурите с вулканични камъни са популярен метод за физическа и емоционална отмора. Изпитаната техника се корени в Далечния Изток и в продължение на хилядолетия доказва своята ефективност. По време на масаж се използват плоски и гладки камъни, които предварително се обработват от базалтови вулканични скали. Те са известни със своето качество да задържат топлина, затова преди практикуването на масаж е необходимо да бъдат поставени в гореща вода или нагряти по друг начин.

Вулканичните камъни имат способността да повишават потока от енергия в организма, да отпускат мускулите и успокоят нервната система. Известно е, че ритуалите с вулканични камъни действат болкоуспокояващо. Често те се прилагат на хора с хронични ставни проблеми и скованост на движението. Не на последно място, след масаж с вулканични камъни, нивата на стрес намаляват, тревожността отминава, а това предразполага към по-добро качество на съня.

Енергия от водорасли

Тези интересни морски растения имат многобройни ползи за човешкото тяло. Най-забележителното им свойство е незабавната хидратация на кожата и нейното омекотяване. Използването на водорасли в състава на козметични продукти или по време на разкрасителна процедура действа подхранващо и регенериращо на организма. Водораслите са и силни антиоксиданти, те предпазват кожата от преждевременно стареене. Благодарение на тях намаляват фините линии и бръчки.

Водораслите се използват често по време на масаж. Те ексфолират кожата и я насищат с ценни минерали и вещества, за да остане бляскава, чиста и хидратирана. Сред популярните терапии с водорасли са масажът “Ломи-ломи”, който се практикува за отпускане и релаксация на тялото, фитнес масаж за възстановяване на мускулатурата след физическа активност и спорт, дълбокотъкънен масаж, който се препоръчва да се практикува в турска баня и служи за облекчаване на болките в тялото и премахване на напрежението.

Различната страна на шоколада

Какаовите зърна имат много медицински и лечебни свойства, които са признати още от древните цивилизации на маите и ацтеките. Какаото е било толкова ценно, че дори е използвано като валута от местни племена в Централна и Южна Америка. В какаовите зърна се съдържат хранителните елементи флаваноли, които са известни със своите антиоксидантни свойства. В черния шоколад техният състав е по-висок, отколкото в млечния. Проучвания показват, че флаванолите помагат за възстановяване на кожата, увредена от слънчева светлина и от токсини в околната среда.

При приготвянето на много маски за лице се използва шоколад, защото благодарение на какаото се увеличава притока на кръв към кожата и по тази начин тя става по-хидратирана и освежена. Друга полза от използването на шоколад е производството на колаген, който поддържа кожата стегната и еластична. Честото използване на шоколад с високо съдържание на какао действа подмладяващо и дори се смята, че предотварява появата на бръчки. Най-голямото преимущество от използването на шоколад по време на разкрасителни ритуали е липсата на излишни килограми, защото продуктът не се консумира директно.

Хидратиращото действие на бамбука

Бамбуковите пръчки се използвали от жителите на Древна Азия като средство за отпускане на тялото след интензивно натоварване. Днес бамбуковите стъбла основно се прилагат при  дълбокотъкънен масаж. Благодарение на силициевия двуокис, който се съдържа в техните клетъчни стени, кожата е здрава, стегната и регенерирана. Ако предварително бамбукът се загрее, той помага за отпускането на мускулите и подобряване на енергийния баланс на тялото. Някой експерти препоръчват масаж със бамбукови пръчки за бързо елеминиране на токсини и мазнини от тялото. Бамбукът участва и в борбата с целутита. Лекарите в Индия препоръчват терапии с бамбук като елемент от система за лечение на затлъстяване и за корекция на теглото. В зависимост от нуждите на клиента, бамбуковите пръчки може да се комбинира с тайлански или шиацу масаж, който да стимулират определени точки от тялото.

Сред популярните терапии са масажите в хамам с водорасли Ломи Ломи.

След като вече сте наясно с някои от неподозираните свойства на глината, бамбука, шоколада, водораслите и вулканичните камъни, е време да посетите най-близкото козметично студио или спа център и изпробвате ефекта върху своето тяло. Защото здравето и красотата са основни мисии за жените.

Последни публикации в блога

Ритуалите за красота са сред любимите занимания на представителките на нежния пол. Когато става въпрос за външен вид и разкрасителни процедури, жените винаги са готови да експериментират. Векове наред дамите намират начин да Фитнес тренировките изискват постоянство и отдаденост. Поддържането на стройно и стегнато тяло не включва безразборно хранене и мързелуване. Обикновено зимата е сезонът, когато сме най-мотивирани да започнем да тренираме, защото времето навън е В днешно време общоприетите стандарти за женска красота често влияят върху самочувствието и емоционалното състояние на нежния пол. Причината е, че привлекателността все по-често се свързва с определени размери на тялото или с В днешното забързано ежедневие имаме безкрайно много задачи, постоянно сме в движение или се лутаме в различни посоки. Често планираните през деня дейности въобще не се осъществяват, защото липсва достатъчно време за изпълнението Напоследък все по-голяма популярност придобиват протеиновите храни и напитки. В социалните мрежи е пълно с реклами на протеинови добавки, които непрекъснато попадат под прицела на нашето внимание. Във фитнес залите също има обособени Всички сме наясно, че обещанията, които си даваме в началото на всяка нова година да се храним здравословно и да спортуваме по-честно, се спазват само първите една-две седмици. За съжаление, много скоро губим Няколко често пренебрегвани стъпки по пътя за перфектната кожа през пролетта и лятото: Първата стъпка, която трябва да предприемете за доброто на вашата кожа, е изключително важна и стряскащо освобождаваща. Сещате ли Навярно вече ви е станало ясно, че зодиакалните знаци играят голяма роля в изграждането на личността – в интернет могат да се намерят хиляди статии за това кой ви е любимият сладолед или Diva! започва серия материали за влиятелни жени в сферата на красотата, уелнеса и фитнеса, експерти, на чието мнение можем да се доверим на 100%. Нашата първа героиня е Надежда Халачева, управител на луксозния