„Лудогорец“ и „Локомотив“ Пловдив играят тази вечер на стадион „Васил Левски“

1
175
Добави коментар

Футболният сезон в България започва днес с мач за Суперкупата между шампиона „Лудогорец“ и носителя на Купата на страната „Локомотив“ Пловдив. Срещата е от 20:30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

За „Лудогорец“ това ще бъде и последна проверка преди старта на квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига. На 10 юли „орлите“ се изправят срещи унгарския шампион „Ференцварош“ в първия предварителен кръг на най-авторитетния клубен турнир.

Мачът довечера ще бъде с много голямо значение и за пловдивските „железничари“. Голямата част от футболистите, които помогнаха за спечелването на Купата на България напуснаха тима, но пък в редиците на „смърфовете“ се завърна опитният Георги Илиев, който бе част от състава, спечелил шампионската титла през 2004 г.

След две седмици „Локомотив“ Пловдив ще започне участието си в Лига Европа, като във втория предварителен кръг „черно-белите“ ще се изправят срещу победителя от двойката „Радник“ Бийелина – „Спартак“ Търнава.

Осемкратният шампион „Лудогорец“ има три победи в мача за Суперкупата на България от шест участия. Нова победа в надпреварата ще изравни „Лудогорец“ по успехи с ЦСКА. Преди година тимът от Разград победи „Славия“ с 1:0, но 12 месеца преди това загуби от „Ботев“ Пловдив на стадион „Лазур“ в Бургас.

Първото участие на „Лудогорец“ в мача за Суперкупата на България бе срещу „Локомотив“ през 2012 г. Тогава тимът от Разград победи с 3:1, а малко по-рано двата отбора играха и във финал за Купата на България.

През лятната пауза „Лудогорец“ привлече пет нови футболисти – Мавис Чибота, Дан Битон, Жордан Икоко, Жоржиньо и Стефан Баджи.

Въпреки промените в „Локомотив“, треньорът Бруно Акрапович вярва, че футболистите му ще победят „Лудогорец“ с характер.

„Разполагаме с 18 футболисти за мача с „Лудогорец“. Мачът ще е по-лек от финала с „Ботев“. Излизаме срещу много сериозен отбор, с много добра организация. Виждате каква селекция направиха, ние обаче има с какво да ги изненадаме и ще видите. Моят отбор има голям характер“, каза Акрапович на пресконференция преди срещата.