Габровецът хвърлил от моста детето си, след като дни по-рано жена му избягала

1
124
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Задържаният вчера 31-годишен габровец, когото полицията спаси от самоубийство, е хвърлил сам детето си от моста над река Янтра дни след като жена му и майка на детето избягала. Мъжът е задържан и срещу него са повдигнати обвинения. По данни на властите, той е криминално проявен за кражба и за средна телесна повреда, за което е излежал осъдителна присъда от 8 месеца.

Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров. Той припомни, че животът на 31-годишния е спасен след близо три часа беседи, като в последния момент са предприети действия по извеждането му от рисковата зона – външната част на парапета на виадукта над р. Янтра.

Директорът на ОДМВР-Габрово обясни, че впоследствие, в района под моста, е открито тяло на дете. Първоначалната версия на мъжа беше, че детето е паднало само. След проведените оперативно-издирвателни действия и оглед на местопрестъплението, мъжът е направил самопризнания и бил задържан.

Муеров поясни, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване. Тя е издирена, като в разговор с разследващите тя споделила, че не е искала никой да знае къде се намира и не е подавала сигнали в полицията. Прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово допълни, че майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа, тъй като е била заплашвана. По думите й  проверки са извършени освен на местопроизшествието, на мястото, където е намерено тялото на детето, също в жилището, в което е живеело семейството.

„Към момента имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи послужиха за привличане на мъжа като обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил, като го е  хвърлил умишлено от висок мост“, обясни тя. Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката на детето и на обвиняемия.

„Бяха направени пълни признания от обвиняемия, биологичен баща на детето. Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес“, посочи Желева. Действията по разследването продължават.