Официално: Франк Лампард е новият мениджър на „Челси“

1
116
Добави коментар

Франк Лампард беше официално представен за нов мениджър на „Челси“. Тимът от Лондон публикува съобщение в социалните мрежи с красноречивото послание: „Той се завърна!“.

Договорът на бившия капитан на „Челски“ е за 3 години.

Новината, че Лампард ще застане начело на тима се появи веднага след напускането на Маурицио Сари, който изведе „сините“ до победа във финала на Лига Европа. Едва днес обаче назначението стана факт.

Мениджърската кариера на бившия футболист стартира през 2018 г. в „Дарби Каунти“. В първата си кампания начело на отбора, той успя да го изведе до плейофите за влизане в елита, но загуби от „Лийдс“.

Иначе славните години на Лампард като футболист са именно с екипа на „Челси“. Той игра на „Стамфорд Бридж“ от 2001 до 2014 г., като в 648 мача успя да отбележи 211 гола, както и да спечели 3 титли на Англия и по веднъж Шампионската лига и Лига Европа.

„Изключително съм горд, че се завръщам в „Челси“ като мениджър. Всеки знае колко много обичам този клуб, както и историята, която споделяме заедно. Моят фокус сега е работата за предстоящия сезон. Тук съм, за да работя много усърдно, да донеса още успехи на отбора и нямам търпение да започна!“, каза Лампард при обявяването на новината.