ЦСКА започва участието си в Лига Европа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
177
Добави коментар

Вицешампионът на България – ЦСКА, започва участието си в Лига Европа във вторник.

Походът на „армейците“ започва на 9 юли, когато в София идва черногорският „Титоград“. Двубоят ще бъде излъчен пряко по bTV Action и е с начален час 20:30.

За 31-кратния шампион на страната ни това ще бъде 24-то участие в Лига Европа (Купата на УЕФА до 2008/09). Отборът на ЦСКА никога не е отпадал в първия квалификационен кръг.

През миналия сезон „червените“ отстраниха драматично латвийския „Рига“ в тази фаза (6:4 с дузпи), впоследствие се справиха и с австрийския „Адмира Вакер“ (6:1), преди да отстъпят два пъти с по 1:2 на датския „Копенхаген“.

„Армейците“ за последно стигнаха до груповата фаза на турнира през сезон 2010/11, когато жребият ги събра с „Бешикташ“, „Порто“ и „Рапид“ Виена. В крайна сметка ЦСКА завърши на последно място в групата с актив от 3 точки.

През 2009/10 „червените“ също влязоха в групите, но попаднаха в компанията на „Рома“, „Базел“ и „Фулъм“. Тогава ЦСКА завърши с една точка.

Първият съперник на „армейците“ през този сезон – „Титоград“, също играе в червено. Носи прякора „романтиците“. Тимът, който завърши четвърти през миналия сезон, домакинства на стадион „Младост“ в черногорската столица. Съоръжението е с капацитет от едва 1 250 седящи места.

„Титоград“ вече се е сблъсквал веднъж с български тим в евротурнирите. През сезон 2016/2017, тогава под името „Младост“, черногорският отбор бе елиминиран от „Лудогорец“ във втория предварителен кръг на Шампионската лига (0:2, 0:3, общ резултат 0:5).