Аржентина се утеши с бронза на Копа Америка. Меси се ядоса за червения картон

1
179
Добави коментар

Аржентина победи Чили с 2:1 на „Арена Коринтианс“ и спечели мача за бронзовите медали на Копа Америка. Така „гаучосите“ взеха частичен реванш за двата поредни загубени финала от чилийците в турнира след изпълнение на дузпи.

Головете за Аржентина бяха дело на Серхио Агуеро в 12-ата минута и на започналия за първи път като титуляр от началото на надпреварата Пауло Дибала в 22-ата. За Чили бе точен Артуро Видал от дузпа в 59-ата минута.

Срещата ще се запомни с втория червен картон в кариерата на Лионел Меси. Звездата на „Барселона“ бе изгонен в 37-ата минута (22) след сблъсък с Гари Медел, който също получи червен картон.

Капитанът на аржентинския национален отбор по футбол – Лионел Меси, изрази остро недоволството си от решението на рефера да го изгони с директен червен картон

По време на церемонията по награждаването, той не пожела да получи медала си.

„Няма да бъдем страна в тази покварена схема, която действаше срещу нас по време на Копа Америка! Не бяхме за червени картони. И аз, и Медел можехме да получим жълти! Може би ме изгониха заради думите ми от преди това (бел. р. – Меси критикува съдиите след загубата от Бразилия на полуфинал). Можеше да го проверят, но решиха да не използват ВАР“, не скри разочарованието си капитанът на Аржентина.

Той все пак видя позитиви в играта на неговия тим. Въпреки разочароващото представяне на световното първенство в Русия през 2018 г. и лошия старт в тазгодишното издание на Копа Америка, аржентинците спечелиха медал.

„Завършихме добре турнирна. Прибирам се вкъщи спокоен и с високо вдигната глава. Този отбор показа уважение към противниците и характер. Не беше лесно да започнем със загуба и равенство и да стигнем до тук“, каза Меси.Мачът започна прекрасно за „гаучосите“, които поведоха с гол на Серхио Агуеро, разписал се след хитър извеждащ пас от фаул на Лионел Меси.

Сблъсъкът за трофея на Копа Америка между Бразилия и Перу е в неделя вечер.