Музика, танци, кино и „азулежу“ в Дните на Португалия в Бургас

1
176
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В края на юли бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до още една европейска култура. Между 20 и 22 юли в града ще се проведат Дни на португалската култура.

Програмата на своеобразния фестивал ще бъде пъстра, също като самата Португалия. Можете да се включите в курс по рисуване върху керамични плочи “Синьо пространство” – техника, която носи звучното име “азулежу”, на е-майл: [email protected].

В неделния ден, от 20:30 часа на Открита сцена “Охлюва” ще има концерт-спектакъл. Той е озаглавен “SAUDADE – копнеж, мечтание, носталгия”. Силно въздействащите мелодии и специално режисирани за събитието танцови изпълнения ще потопят бургаската публика в незабравимо емоционално преживяване.

Радост за очите ще поднесе и фотографската изложба “Португалски пътеки” с автор проф. д-р Марин Паунов. Тя ще приема посетители в КЦ “Морско казино” между 20 и 26 юли.

В програмата са включени още три филмови прожекции – “Ти виждаш луната”, 24 мин., на 21юли /неделя/ от 19.00 часа, зала “Петя Дубарова”, “СЕРПЕНТАРИУС”,113 мин., открита сцена “Охлюва” на 21 юли от 22.00 часа. Прожекцията на биографичния филм “Зевс”, 115 мин., ще е в зала “Георги Баев” на 22 юли /понеделник/ от 20.00 часа.

Безплатен урок по португалски език ще се проведе на 22 юли от 19.00 часа в зала “Георги Баев”.