Добавяне на Photoshop в контекстното меню на Windows

20
320
Добави коментар
AppFlow
AppFlow

Преди да започнем, имайте предвид, че неправилните редакции в системния регистър може да навредят на Вашият компютър. Ако не сте сигурни какво правите, не изпълнявайте стъпките по-долу!

Отворете редактора на системния регистър, като натиснете клавиши Windows + R и напишете „regedit“.
Копирайте текста по-долу и го поставете в редактора на системния регистър, както е показано на изображението по-долу. След това натиснете клавиш enter.

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes*\shell

Натиснете десен бутон на мишката върху “Shell” и изберете New > Key. Найменовайте го „Edit with Photoshop“ или какво си изберете (това е името, което се вижда в контекстното меню).
Натиснете десен бутон на мишката върху „Edit with Photoshop“ или както сте го кръстили и изберете отново New > Key. Кръстете го задължително „command“ (без кавичките).
Натиснете върху „command“ и в десния панел натиснете с дясното копче върху (Default) и изберете „Modify…“ (може и с двоен клик). В полето Value data въведете

„Photoshop.exe“ „%1“

или

„C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC\Photoshop.exe“ „%1“

чрез „%1“ може да селектирате повече от един файл и да ги отворите наведнъж във фотошоп

При този метод ще виждате опцията за редакция с Photoshop за всички файлове (.jpg, .png, .gif, .tiff, .psd т.н.) дори и неграфични. Причината да изберем този подход е, че в противен случай трябва да се повтарят стъпките по-горе за всеки тип файлове по отделно.

Метода е приложим за всякакъв вид програми.