ERP системата EnterpriseOne вече е регистрирана като СУПТО според Наредба-18 на НАП

1
190
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

 

Българската ERP система EnterpriseOne на софтуерната компания ERP.BG вече е успешно регистрирана като СУПТО (Софтуер за управление на продажбите в търговски обект) съгласно изискванията на Наредба-18 на Национална агенция за приходите (НАП). По този начин тя става една от първите ERP системи с такава  регистрация и клиентите на компанията могат да бъдат спокойни, че тяхната дейност отговаря на изисквания на НАП по отношение на продажбите с плащане в брой.

 

От ключово значение е също, че занапред всяко приложение, което е част от екосистемата на EnterpriseOne и партньорската мрежа ERP.NET автоматично ще бъде съвместимо с изискванията на Наредба-18. През последните години българската компания инвестира активно в своята партньорска мрежа и подкрепя всеки външен разработчик, който създава приложения за нейната ERP система. Сега всички тези партньорски софтуери автоматично отговарят на изискванията на новата регулация на НАП, защото се базират на вече регистрираната като СУПТО система EnterpriseOne. Доставчици и разработчици, които не са част от партньорската мрежа, също могат да направят своите сайтове и други решения съвместими с Наредба-18, ако ги интегрират с ERP системата.

 

“Успешната регистрация е плод на няколкомесечната работа на пет програмиста от нашия екип. След като преминахме през този труден процес, все още смятам, че Наредба-18 може значително да намали БВП на България и дългосрочно да отблъсне чуждестранните инвестиции. Това е един от най-тежките регулаторни режими, съществувал някога в България, заради който се налага създаването на стотици страници документация и ангажиране на пет души в продължение на осем месеца” – коментира Иван Аржентински, основател и управляващ съдружник на ERP.BG.

 

Самият Аржентински през последните няколко месеца води активни разговори с НАП за промени по Наредба-18 като представител на Българската асоциация по информационни технологии и е сред най-добре запознатите експерти с темата в бранша. Промените по Наредбата, които нашумяха изключително много през последните месеци, засягат всички български фирми, които приемат плащане в брой.