Увеличават поетапно заплатите на шофьорите в столичния градски транспорт

1
176
Добави коментар

Столичният общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да бъдат увеличавани възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10%.

Програмата ще започне да се изпълнява от догодина. Така до 2023 г. възнагражденията на водачите ще се увеличат с 30%, като се очаква следващото повишение да бъде от 1 март следващата година.

Столичният общински съвет одобри отпускането на средства за нови автобуси, тролейбуси и трамваи като част от мерките за по-чист въздух в столичната градска среда. Освен това, подписаното днес споразумение гарантира увеличаването на възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10% през следващите три години.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорта: Това, което се гарантира с днешното решение на болшинството в Общинския съвет, е една устойчива програма за ръст на заплатите в градския транспорт. Знаете, това е една ключова услуга, която общината предоставя. Изчисленията показват, че за 2020 г. това означава с 20 млн. лв. повече, които ще бъдат отделени точно за увеличение на заплатите на служителите и работещите в градския транспорт.