Жители на Елин Пелин скочиха срещу завод за преработка на пластмаса

3
182
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Жители на Община Елин Пелин излизат на протест. Повод за недоволството е изграждането на завод за преработка на пластмаса на територията на населеното място, “непрекъснатата липса на вода, непочистеният надлез и искането за изграждане на околовръстен път за тежкотоварни камиони.” Проявата ще се състои в събота (13 юли).

”От една година водим битка с кмета на общината г-н Ивайло Симеонов, избран от името на ВМРО, и неговата администрация. Община Елин Пелин и в частност кмета издадоха заповед за строеж на склад за безалкохолни напитки, а вместо склад се построи завод за преработка на пластмаса с капацитет 35 000 000 (тридесет и пет милиона) килограма годишно. Нарушавайки всички правила, без направен ОВОС, без съгласуване с гражданите на общината, без да е гласуван проекта и разрешението от Общински съвет, без да се зачитат правата на гражданите на общината”, пишат в съобщение до медиите от Инициативен комитет за Бъдеще на община Елин Пелин.

Един от поводите за недоволството е, че по документи проектът бил “регионален”, а местните твърдят, че има планове заводът да приема отпадъци и от Гърция и Германия.

”Вонята на боклук  и отпадъци е вече налице! Завода няма право да работи, защото има заведено дело, но работещи там хора твърдят, че той вече функционира”, коментира Ангел Славчев от Комитета.