„Атлетико“ поиска 200 млн. евро за Гризман от „Барселона“

1
138
Добави коментар

„Атлетико“ Мадрид няма да пусне Антоан Гризман в „Барселона“, поне не за 120 млн. евро. Това стана ясно от официално съобщение на клуба по казуса с трансфера на френския национал.

По-рано днес адвокатите на световния шампион внесоха в офисите на Ла Лига 120 млн. евро, колкото е неговата откупна клауза в момента. „Барселона“ побърза да обяви футболиста за свой с 5-годишен договор.

От „Уанда Метрополитано“ обаче не са съгласни и настояват за още 80 млн. евро. Причината: на 1 юли официално клаузата на играча стана 120 млн. евро, като преди това беше 200 млн., но според мадридчани „Барселона“ и Гризман са постигнали договорка преди това.

„Атлетико“ Мадрид счита депозираната сума за недостатъчна за активиране на клаузата, тъй като очевидно футболистът и ФК Барселона са се договорили преди тя да падне от 200 до 120 млн. Освен това самият футболист обяви решението си да напусне клуба на 14 май, когато клаузата още не беше намалена“, написаха от „рохибланкос“.

Двата клуба седнаха да преговарят в края на миналата седмица, но не стигнаха до споразумение. Причината беше именно желанието на каталунците цената на футболиста да бъде намалена от 200 на 120 млн. евро, но и да бъде платена по-късно. След това „дюшекчиите“ призоваха Гризман да се яви на първа тренировка за новия сезон. Той обаче отказа.

Сагата с Гризман изглежда продължава. Той дебютира в мъжкия футбол с „Реал Сосиедад“ през 2009 г., а през 2014 г. премина в „Атлетико“ Мадрид, с който спечели Лига Европа през 2018 г.

„Барселона“ ще бъде третият клуб в професионалната кариера на нападателя.