Гризман: Ще бъда съотборник с Меси, това ме прави най-щастлив

1
125
Добави коментар

120-милионният Антоан Гризман даде първата си пресконференция като играч на „Барселона“. Бившата звезда на „Атлетико“ Мадрид избра да облече екипа с №17.

„Барселона“ за мен е едно ново предизвикателство. Ще се опитам да надскоча себе си, да изляза от зоната си на комфорт и да се боря за своето място. Искам да спечеля титлата, Купата на краля и Шампионската лига – трофеят, който ми липсва“, заяви световният шампион.

„Винаги е трудно да напуснеш своя дом, там, където се чувстваш много комфортно, където е семейството ти. Имам само думи на адмирации и уважение към „Атлетико“. Мисля, че дадох всичко от себе си на терена, не изпитвам никакъв срам. Правил съм много лоши неща в миналото, но не съм си играл с никоя от страните. Най-важното е, че накрая сме заедно. Изпълнен съм с ентусиазъм да облека тази фланелка. Ако трябва да моля за извинение, ще го направя на терена. Там говоря най-добре“

„Това, което ме прави най-щастлив, е, че бъда съотборник на Меси. Доволен съм. Той е №1, пример за всички ни. В НБА моят образец е Леброн, във футбола – Меси. Той е легенда за сина ми и за всяко дете“

„Говорих с Валверде, но утре ще влезем повече в тактическо отношение. Мога да играя отляво, отдясно и в центъра. Позицията не е важна за мен, важно е да се справя добре“, заяви Гризман.