Карта на синя и зелена зона в София

5
274
Добави коментар

В София съществуват две големи платени зони за паркиране на автомобили. Синята зона се намира в центъра, докато зелената зона обхваща така наречения широк център. В тази публикация публикувам карта от Google Maps, чрез която всеки лесно може да се ориентира къде има и къде няма зона. Картата може да бъде отворена и от ТУК.

Синя зона

Максималният престой в синя зона е два часа, като цената е 2 лв на час чрез изпращане на SMS до номер 1302. Нужно е текстът на съобщението да се състои от регидтрационния номер на автомобила. Синя зона има в работни дни от 08:30 до 19:30, както и в събота от 08:30 до 18:00. В неделя синя зона няма.

Синята зона е оградена от булевардите Христо Ботев, Тодор Александров, Дондуков, Васил Левски и Скобелев.

Зелена зона

Максималният престой в зелена зона е четири часа, като цената е 1 лв на час. Отново се изпраща SMS с регистрационния номер на автомобила, но този път номера е различен – 1303. Може да се използва и мобилно приложение. Зелена зона има в работни дни от 08:30 до 19:30. В събота и неделя зелената зона не работи.

Разширение на зона

Възможно е в бъдеще обхвата на синята или зелената зона да бъде разширен. Старая се информацията в тази публикация да се обновява редовно, но все пак имайте едно на ум и при съмнение проверявайте сайта на Център за градска мобилност.