Кога и защо да използваме слънцезащитни продукти

4
272
Добави коментар
seoslav
seoslav

Лятото е в разгара си. Всеки мечтае за топлите слънчеви лъчи и солени вълни. Целунатото от слънцето лице и бронзовата кожа изглеждат неустоимо. Независимо дали сме близо до морето или се възползваме от екстрите на прохладните басейни, слънцезащитата трябва да е приоритет на малки и големи. Водоустойчивите формули са изключително практични от гледна точка на къпането. Голяма част от времето прекарваме във водата и това с пълна сила важи за по-малките. Подходящите спрейове и лосиони биха осигурили спокойна игра поне за час.

Тук не става въпрос да се намажем с лосион против изгаряне с възможно най-висок фактор. Всяка част от тялото има своите нужди и ако искаме да изглеждаме добре, с млада кожа за дълго, необходимо е да положим специални грижи за лицето и косата.

Най-нежната зона

Основното, на което трябва да обърнем внимание, е лицето и шията. Те се нуждаят от целогодишна грижа, за да имат вида, който бленува всяка жена – еластична и сияеща кожа без бръчки. Колкото и да го обичаме, и въпреки, че не можем без него, слънцето е враг номер едно на безупречната кожа. Задължително трябва да обръщаме внимание и на бялата, и на декоративната козметика по отношение на слънцезащитния фактор, който предлагат продуктите. По-зрялата кожа се нуждае особено много от това. Дори и през студените месеци ще си направите услуга, ако използвате защита от вредните UV лъчи, които не прощават на никого. През лятото е добре факторът да е минимум 30. На пазара ще откриете и редица декоративни продукти, като основа за грим, фон-дьо-тен или пудра, които могат да допълнят грижата със UV фактора, който предлагат.

Нужно ли е да предпазваме косата?

Не само слънчевите лъчи, но не по-малко и солената вода може да увреди косата значително. Няма да сбъркате, ако вземете мерки предварително, вместо цяла зима след това да се вайкате как да разрешите проблема. Предпазните спрейове ще облекат  всеки косъм със защитен филм, който ще съхрани успешно нивото на влагата, така нужна за добрия външен вид. Дехидратираната, накъсана и изтощена коса с цъфтящи краища си личи от далеч. Не е нужно да търпите подобни щети за сметка на летните забавления.

Термозащитата ви е нужна винаги, когато прилагате някакъв вид топлинна обработка на косата. Дори горещата струя от сешоара е в състояние да нанесе трудни за възстановяване щети.

Не се лишавайте от най-забавните моменти. Вземете необходимите принадлежности и смело на плаж. Иновативните продукти все по-добре се справят с успешната защита, като ни предоставят възможност да се отпуснем и насладим на така дългоочакваната ваканция.

слънцезащита
кожа
слънце
съвети
протекция
слънчева
защита
козметика

Коментари

Семейство китайци, съдържатели на ресторант, разговарят в леглото.
В един момент мъжът казал:
– Искам 69!
А жена му:
– Ти луд ли си?! За…

Виж още

Коментари

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.