Черно море се подигра с ЦСКА на „Армията“ – SportVox

1
117
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Черно море записа първа победа на „Българска армия“ от 2003-а година насам, след като надигра ЦСКА с 3-1 в дербито на втория кръг на Efbet Лига.

Първата отлична ситуация за гол се откри пред домакините в 17-ата минута. Али Соу бе изведен сам срещу Дюлгеров, но не успя да го преодолее.

В средата на първото полувреме Исмаил Иса получи пас вляво, подигра се с Нуно Томаш в наказателното поле, след което с много елегантен удар намери далечния ъгъл на Черняускас – 1-0.

В 37-ата минута „моряците“ получиха дузпа, след като Стойчо Атанасов игра с ръка в наказателното поле. Родриго бе точен от бялата точка за 2-0.

В 55-ата Джеферсон стреля опасно от фаул, Дюлгеров изби, но се стигна до добавка на Евандро, но и той не успя да отбележи. Малко след това Евандро отново направи пропуск, този път след изстрел с глава от десетина метра.

В 60-ата минута резултатът стана класически. Младият Виктор Попов проби по десния фланг, навлезе в пеналта, където защитата на ЦСКА отново бе разсеяна. Стигна се до пас към Родриго, който с прецизен шут доведе нещата до 3-0.

В 74-ата резервата и дебютант в тима на „червените“ – Вив Соломон-Отабор, центрира прекрасно в наказателното поле, където Тони Уот засече за 1-3.

В 87-ата минута Виктор Попов получи втори жълт картон и гостите завършиха срещата с човек по-малко.

След успеха Черно море е лидер в класирането с шест точки, а ЦСКА остава с три.