Иран легализира криптоиндустрията

1
146
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Иран официално признава добива на криптовалута като индустрия в рамките на своите граници. Правителствената комисия по търговия, индустрия, миньорство и агрокултури на Иран легализира криптоиндустрията, като одобри криптодобива в неделя. Правителството сега търси начини за регулиране на тази дейност в рамките на съществуващата правна структура.

„Механизмът за извличане на цифрови монети е одобрен от правителствената икономическа комисия и по-късно ще бъде обсъден на заседание на кабинета“, заяви в изявление губернаторът на Централната банка на Иран Абдолназер Хеммати.

Четете още: Биткойн хейтърите губят почва под краката си

По същия начин, заместник-министърът на енергетиката Хомайън Хаери каза, че министрите от правителството ще гласуват за мярка за одобряване на тарифата за електроенергия за минни стопанства.

Иранското правителство се колебаеше дали да одобри минното дело като индустрия или не. Миналия месец властите са конфискували и затворили две минни ферми.

Запознайте се с Койнбейз тук

В миналото Хаери също е цитиран, като казва, че правителството не трябва да субсидира усилията за криптиране.

Въпреки това, регионът отдавна е привлекателен за миньорите поради евтините цени на електроенергията.

Използване на криптото

Докато криптодобивът изглежда е получил предварителна зелена светлина в Иран, не е ясно дали длъжностните лица променят позицията си относно използването на криптовалути за вътрешни плащания и ако да, как.

Централната банка препоръча избягване на използването на крипто за вътрешни плащания в края на януари, въпреки че местните заинтересовани страни от индустрията отблъскват подобна забрана. Интересно е как ще се развие казуса сега, след като Иран легализира криптоиндустрията.

Четете още: Руското министерство на финансите смята да разреши търговията с криптовалута

Двама ирански граждани остават единствените лица, поставени в списъка със санкции на Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ в Държавния департамент на САЩ за конкретни дейности, свързани с биткоини.

Миналата година OFAC санкционира Али Хорашадидех и Мохамад Горбанян за предполагаемите им роли в улесняването на плащанията за рансъмуера SamSam.

Въпреки че Горбанян признава, че е улеснявал тези плащания, той твърди, че не е знаел за произхода на средствата.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук