„Левски“ загуби с 0:3 от АЕК Ларнака :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
158
Добави коментар

„Левски“ загуби тежко с 0:3 гостуването си на АЕК Ларнака в първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа и е на път да се сбогува с надеждите си за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир.

Цяло второ полувреме „сините“ играха с човек по-малко, тъй като Живко Миланов си изкара два жълти картона. Домакините решиха изхода от мача в рамките на осем минути. Реваншът в София е след седмица.

„Левски“ започна много добре мача, като още в 5-ата минута Дени Алар излезе сам срещу вратаря на кипърци, но стражът прояви завиден рефлекс и изби. В 23-ата минута Хали Тиам също затрудни максимално вратаря на АЕК с чудесен удар извън наказателното поле. Постепенно играта се накъса от нарушения и в рамките на 9 минути трима футболисти на Хубчев си изкараха жълти картони.

Първата по-добра възможност пред домакините се откри в 41-ата минута, когато Каргас опита да изчисти центриране в наказателното поле, но след рикошет топката стигна до Тричковски, който от няколко метра стреля право в играч на гостите.

В добавеното време на първата част Живко Миланов, който вече имаше едно официално предупреждение, извърши нов фаул и съдията му вдигна втори жълт и респективно червен.

Домакините започнаха по-активно втората част, а в 50-ата минута Миятович трябваше да се намесва решително при удар на Ервел. „Сините“ отговориха с атака на Паулиньо, който преодоля двама играчи, но след удара му топката попадна в ръцете на Тоньо.

Кипърците вдигнаха оборотите в предни позиции и за осем минути решиха всичко в мача. Първо в 67-ата Апостолос Ану бе изпуснат от защитата на „сините“ и с техничен удар реализира за 1:0. В 70-ата минута Раул Руис покачи на 2:0, а в 75-ата Ектор Ервел вкара хубав гол от дистанция за 3:0.