Модната къща Sonia Rykiel е в ликвидация :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
116
Добави коментар

Френската модна къща Sonia Rykiel, която символизира духа на бунта на парижани през 60-те години на миналия век, е влязла в процедура по ликвидация. Бизнесът ще бъде закрит, след като търсенето на купувач се провали.

Соня Рикел, основателката на марката, стана известна като „Кралицата на плетивото“, след като плетеният ѝ трикотаж позволи на жените да се отдалечат от по-официалните стилове на обличане. Нейният пуловер „Poor Boy sweater“ стана известен от филмовата звезда Одри Хепбърн.

Соня Рикел почина преди две години от болестта на Паркинсон, на 86 години.

Основаната от нея фирма беше купена от First Heritage Brands преди седем години. Инвестиционната група, подкрепена от милиардерите от Хонконг Виктор и Уилям Фунг, поднови марката с милиони долари нови инвестиции и намали разходите, но бизнесът продължи да трупа загуби.

Главният дизайнер Джули де Либран напусна фирмата през март, а през април тя беше поета от синдик, който закри магазини в Ню Йорк и Лондон.

Пуловерите на Sonia Rykiel се смятаха за смел ход встрани от официалните облекла за жени. Дизайнерката направи впоследствие дрехи за мъже и деца, аксесоари и парфюми.