Футболисти са спортните звезди, които правят най-много пари в Instagram

1
111
Добави коментар

Футболната звезда Кристиано Роналдо е на върха на Instagram Sports Rich List (Списъкът на спортистите, които правят най-много пари в Instagram) за 2019 г., след като стана ясно, че получава по $975 000 за публикация, за да рекламира продукти на компании в социалната мрежа.

Според специалистите на Hopper HQ, Роналдо не само изпреварва футболните си съперници, включително на звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси, но и изпреварва някои от най-скъпоплатените американски спортисти, като баскетболната звезда Леброн Джеймс.

Роналдо сега за италианския Ювентус, като има значително повече последователи в личния си Instagram профил, отколкото тима, който той представлява. Петкратният носител на награда за най-добър играч на ФИФА има 177 милиона последователи, докато самият клуб има само 29,5 милиона.

На второ място в списъка зад Роналдо е бразилският нападател Неймар, който изкарва до $ 722 000 за пост в Instagram.

На трето място е Меси, който въпреки че има около 2 милиона последователи повече от Неймар, получава около $74 000 по-малко за промоция на продукт или марка.

След челата тройка следва значителен спад на четвърто място както в броя на последователите, така и в сумата, която се начислява за пост.

Дейвид Бекъм, който се оттегли от футбола преди шест години и има над 57 милиона последователи, бивши играч на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Англия, получава по $357 000 за качване на съдържание за марките, които представлява.

Първото не-футболно участие в списъка е Леброн Джеймс на пето място. Сега той играе баскетбол в Лос Анджелис с Лейкърс и получава $272 000 на пост.

В същото време влиятелният капитан на отбора по крикет на Индия Вират Холи е единственият спортист, който не е футболист или баскетболист в Топ 10. Той има 36 милиона последователи и може да събере малко под $200 000 на пост в платформата.

Най-високо класираната жена е бившият състезател на Ultimate Fighting Championship (UFC) Ронда Руси, която сега се занимава с професионална борба в World Wrestling Entertainment. Тя е поставена на 15-о място в списъка и получава по 67 700 долара за пост в Instagram, само едно място пред 23-кратния шампион по тенис от Големия шлем Серена Уилямс, която получава до $60 500.