Как да си направим желани декоративни си възглавнички

6
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Ако искате да промените нещо във интериорния дизайн на дома ви, но не ви се дават много пари, то тази статия е точно за вас. Разноцветните декоративни възглавници могат да променят вида на всеки интериор без да натоварват много семейния бюджет.

Ето няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да направите дома си по-уютен с ръчно изработени възглавници. Повярвайте, с малко сръчност ще имате уникален аксесоар в дома ви, такъв, какъвто не може да се купи в нито един магазин.

 1. Започнете с избора на плат. Цвят, шарка и материя по ваш вкус. Може да комбинирате материите – естествена кожа за предната страна и плат за задната. Може да използвате останал плат от тапицирането на някой мебел, стара дамаска, скъсан сатенен чаршаф и т.н. Изпровизирайте.

 2. След като се спрете на желаната материя, трябва да решите колко голяма искате   да направите вашата възглавница. Имайте впредвид, че ще ви трябва по 1 см от всяка страна за шевовете.

 3. След като сте избрали плат и размер, може да добавите разлинчи шарки върху основния цвят. Апликации, фигурки и други могат много лесно да се добавят с лепило или обикновени шевове към основния плат, преди да зашиете възглавницата. С малко фантазия можете да получите уникални резултати.

 4. След като приключите с декорацията, поставете предната и задната страна на възглавницата една върху друга (с допрени лицеви страни, за да остане шева от опаката страна). Направете шев на 1 см от края на плата по цялата дължина, като оставите малък отвор (7-8 см),  за да може да се напълни възглавницата с вата. Добре е шевовете по ъглите да са диагонално на ъгъла, за да стане по красива вашата възглавница. Обърнете така зашитата възглавница с лицевата страна навън. Напълнете я с вата за възглавници (колкото повече вата сложите, толкова по твърда ще бъде възглавницата ви).

5. След като напълните достатъчно възглавницата, зашиите ръчно оставения отвор. Експериментирайте с различни материи и цветове, подхождащи на интериора на стаята, за която ги правите. Може дори да опитате с различни форми – примерно кръгли възгланици.