Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
156
Добави коментар

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал оставка. Това съобщи самият той пред ПИК. „Изчаквах ревизията на НАП, за да е ясно, че съм изряден, след целия натиск, коъто се оказа на мен и семейството ми. Това беше причината сега да го направя, но съм взел отдавна това решение“.

Той е подал оставка на 31 юли 2019 г. Това съобщи преди минута и председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя предложи точката за предсрочното му освобождане да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

Припомняме, че върху шефът на комисия „Антимафия“ месеци наред бе оказван медиен натиск с манипулативни твърдени, че има неизрядни строителни книжа за покривната тераса на блока, в който живее. Семейството му бе подложено на денонощно наблюдение от определени телевизии, кръжащи дори с дрон около дома му.

В крайна сметка от Столична община обявиха, че нарушение, което да е свързано пряко с Георгиев няма, а плановете на блока са променени от самия строител преди повече от 10 години, много преди през 2017 г. шефът на КОНПИ и съпругата му, която е стоматолог с успешна частна практика да купят жилището.

Паралелно с това шефът на антикорпуционната комисия и жена му бяха подложени и на пълна ревизия от НАП, която вместо да продължи един месец, бе удължена допълнително до края на юни, а след това резултатът не се обявяваше още цял месец. В крайна сметка резултатът от нея е станал ясен вчера и той е, че Пламен Георгиев и жена му са напълно изрядни граждани. Именно това явно е чакал той, за да вземе решение да не подлага повече себе си и семейството си на подобни атаки, инспирирани в определени медии от кръговете, чиито интереси е засегнал като шеф на КПКОНПИ.

Именно работата на Георгиев, който за година и половина не само създаде, но и започна сериозна дейност по конфискация на незаконно имущество и борба с корупцията, бе оценена с висока оценка от експертите от Еврокомисия по мониторинга за правосъдие. Освен това КПКОНПИ наложи запори за стотици милиони левове на имущество и банкови сметки на олигарси, бизнесмени и обвиняеми политици, за които няма как да бъдат доказани доходи. С това става неудобен на широк кръг хора от бизнеса и крими контингента.

Пламен Георгиев получаваше нееднократно и заплахи, заради които получаваше полицейска охрана. Медийната атака срещу него се разви през април тази година, след което той излезе в отпуск, което му бе поискано с мотива, че така няма да се пречи на разследването срещу него.