5 причини да поддържаш зъбите и усмивката си в топ форма

5
289
Добави коментар
Avtora
Avtora

Излъчването е съвкупност от фактори, а здравословната визия е основата, върху която градим самочувствието си

В ежедневието си ние срещаме различни хора. Някои веднага ни правят впечатление, независимо дали с положително или негативно присъствие. Нещото, което винаги забелязваме обаче, това е усмивката.

Безспорно този, който умее да очарова околните, притежава неповторима усмивка, която не идва само даром, а изисква и полагане на грижи. Здравословната визия е основата, върху която градим самочувствието си.

Следните причини трябва да са напълно достатъчни, за да ви убедят, че старанието си заслужава:

Първият контакт Можете да получите редица шансове и да ви се отворят много врати, ако знаете кога да разтеглите устни в усмивка и да покажете блестящите си зъби. Никой не ви съветва да го правите изкуствено и по принуда, бъдете спонтанни и не прикривайте крайно емоциите си, особено когато имате потребност да изразите радостта си. При интервю за работа това може да се окаже изключително успешен ход. Добра дикция Когато говорим за състоянието на зъбите, периодичните посещения при специалист са задължителни. Само така, поддържайки отличен статус, ще запазите и добрата си дикция. Повярвайте, никой не харесва личности, които не могат да се изразяват правилно, както и да се опитват да ви утешават, че това не е така. Наслада от храната Усмивката има естетическа функция, а зъбите имат главна роля, когато се храним. За да се наслаждаваме на вкусните продукти, не можем да си позволим да пренебрегнем редовната профилактика и лечение, когато това се налага. Доверете се на опитен зъболекар, за да сте сигурни, че сте в добри ръце. Красив профил Вероятно не сте се замисляли, но „бисерите“ в човешката уста формират и самия ни профил. Когато някой от тях липсва, нещата придобиват съвсем друг вид и ефектът не е особено приятен. Не бихте искали да се стига до там, затова не експериментирайте, а дръжте контрол върху здравето на зъбите си. Далеч от болестите Когато се срещаме често със зъболекаря си, ние предотвратяваме и по-сериозни последствия, включително някои заболявания. Малцина знаят, че зъбите и венците имат директна връзка със сърдечно-съдовите и стомашно-чревните проблеми.

Две прости правила:

Ако ги спазвате, ще се радвате на красива и здрава усмивка. Постоянството и мотивацията ви гарантирано ще бъдат възнаградени.

Чистете зъбите не само с четка, но и с конец два пъти на ден. Така отстранявате всички остатъци от храната. Внимавайте само да не прекалявате с натиска и да не наранявате венците.

И второто правило е да не пропускате годишните прегледи при избрания от вас стоматолог. Какъвто и проблем да възникне, винаги е по-удачно той да бъде разрешен своевременно.

За вас съветите даде доктор Софиен Риахи – естетичен стоматолог.