Жена ще свири мача за Суперкупата на Европа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
148
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

УЕФА взе историческо решение по отношение на мача за Суперкупата на Европа между отборите на „Ливърпул“ и „Челси“. Европейската футболна централа повери двубоя на французойката Стефани Фрапар. Така за първи жена ще ръководи толкова важен мач в мъжкия футбол.

Срещата е на 14 август на стадион „Водафон Арена“ в Истанбул и ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 21:00 ч.

През юли Фрапар свири финала на световното първенство за жени между САЩ и Холандия в Лион, спечелен от американките. 35-годишната французойка е ръководила полуфинал на Евро 2017 за жени, както и финал на европейското за девойки до 19 г.

Фрапар влезе във френската история през април, когато се превърна в първата жена, която ръководи мач от Лига 1. От сезон 2019/20 тя ще има постоянни наряди в елитния ешалон на Франция.

„В много случаи съм казвал, че възможностите за женския футбол нямат граници. Като организация за нас развитието на женския футбол във всички сфери е от голяма важност“, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Страничните съдии в мача за Суперкупата на Европа също ще бъдат дами – французойката Манюела Николози и ирландката Мишел О’Нийл, а четвърти съдия е турчинът Джунейт Чакър.