Как да приготвим наистина здравословна салата?

1
144
Добави коментар
vocala
vocala

Независимо дали се опитвате да намалите въглехидратите, да отслабнете или да ядете повече пресни храни, салатите са от съществено значение за диетата ни. Въпреки това, салата за обяд или вечеря не прави нищо друго, освен да стимулира апетита ви, и в крайна сметка ядете повече от това, което сте планирали. Бихме искали да ви помогнем да приготвите най-здравословната и пълна салата, която ще ви даде енергия и усещане за пълнота до следващото хранене.

Първото нещо, което трябва да планирате е базата за салати, т.е. зелените. За хидратация, може да включите салата айсберг, и голям източник на фибри са листата от кали или спанак.

Следващата стъпка в правенето на перфектна салата е нарязването на пресните зеленчуци, които ще включите в салатата. Изберете сезонна продукция, за да сте сигурни, че не ядете зеленчуци, пълни с изкуствени подобрители. Диетолозите препоръчват да се ядат зеленчуци във всички цветове на дъгата, за да имаме балансиран прием на различни хранителни вещества. В допълнение, вашата салата ще изглежда много апетитна.

Не забравяйте да включите протеини в салатата си, за да не останете гладни и да не се хванете за първата нездравословна закуска. Имайте предвид, че една жена се нуждае от 46 грама протеини дневно, а активният начин на живот изисква дори повече от това. Затова включете в салатата си и малко риба или пиле, за да не останете гладни.

Здравословната салата съдържа и здравословни мазнини. Можете да украсите вашата салата с ядки, авокадо и зехтин – всички тези съставки са богати на Омега 3 мастни киселини.

Накратко, това е начинът да се приготви здравословна салата. Готови ли сте да го изпробвате?